Očekuje se puna dvorana u utakmici za Dražena

U SRIJEDU će se u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" održati dugo najavljivana revijalna utakmica u povodu 10. godišnjice tragične pogibije Dražena Petrovića između košarkaške reprezentacije Hrvatske koja je na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni osvojila srebrno odličje, te aktualne reprezentacije koja će na skorašnjem Europskom prvenstvu u Švedskoj pokušati izboriti plasman na OI u Ateni dogodine.

Organizator Hrvatski košarkaški savez se zajedno sa suorganizatorom KK Cibona VIP potrudio da od ove priredbe napravi nešto više od od obične utakmice, tako da će čitav program u dvorani započeti već oko 18 sati, a početak same utakmice je zakazan za 20 sati.

"Glavna želja nam je da atmosfera u dvorani bude vesela. Bit će postavljen video-zid na kojemu će se vrtiti Draženove akcije, tako da će i Dražen barem tim putem biti prisutan. Prodaja ulaznica ide dobro, tako da očekujemo punu dvoranu s obzirom da će se uz predočenu ulaznicu na ulazu dijeliti majice s Draženovim likum, te brošure s pregledom Draženove karijere", rekao je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

Izbornik Hrvatske Neven Spahija, koji je inače bio najbolji Draženov prijatelj, nažalost neće moći biti prisutan na utakmici jer sutra vodi momčad Krke u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja prvenstva Slovenije protiv Union Olimpije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo je samo jedan mali dio vraćanja duga Draženu iako svi znamo da ga nikada nećemo moći u potpunosti vratiti. Nažalost, ja ću biti spriječen, pa će utakmicu s klupe voditi moj prvi pomoćnik Ivica Burić uz asistenciju stručnog savjetnika Mirka Novosela", kazao je Spahija koji je i objavio popis igrača koji će u srijedu nastupiti za Hrvatsku 03:

"Zaigrat će Ukić, Mulaomerović, Popović, Giriček, Stojić, Miljković, Žižić, Mamić, Prkačim, Šundov i Kasun".

Draženov suigrač iz Cibone i hrvatske reprezentacije Franjo Arapović najavio je da će on i njegovi suigrači dati sve od sebe na parketu:

"Siguran sam da ćemo se svi koji sutra budemo na terenu potruditi da zaigramo barem približno na onoj razini na kojoj je igrao Dražen. Također, želio bih da se ubuduže svaka godišnjica Draženove smrti obilježi na dostojan način, a ne samo ova okrugla deseta", kazao je Arapović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara