Od 23. svibnja navalite na Hajdukove dionice!

Od 23. svibnja navalite na Hajdukove dionice!

DOPREDSJEDNIK Hajduka Mirko Klarić pojasnio je danas kakav je tijek procesa preoblikovanja Hajduka u sportsko dioničko društvo. Klarić je na početku pojasnio kako ovaj proces nije konačna privatizacija te da će ona uslijediti tek onda kada Hajduk postane financijski stabilan klub o kojem upravljači i dioničari mogu samostalno i kvalitetno odlučivati.

"Ovo je prva etapa, koja ima elemente i privatizacijskog procesa, i to iz prostog razloga što je klub ponuđen najprije članovima, a ako ostane raspoloživog temeljnog kapitala, onda i drugim fizičkim te pravnim osobama, da uđu u vlasničku strukturu kluba. U prvom redu to je preoblikovanje. Konačna privatizacija može doći u drugoj etapi  kada će se dioničari i javnost dogovarati s gradom o budućnosti portfelja. Tada može doći do konačne privatizacije.", pojašnjava Klarić.

Do 7. travnja HNS-u će dostaviti elaborat o preoblikovanju kluba. Očitovanje HNS-a se očekuje do 20. travnja. Ako bude pozitivno, elaborat se prosljeđuje Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Tek nakon toga može se krenuti s ponudom dionica. 15. svibnja trebao bi krenuti prvi krug upisa, u kojem Grad Split odlučuje o tome koliko će dionica upisati. Tu ne postoji nikakva zakonska norma.

Za sve članove kluba ili one koji će to tek postati (sada ih je oko 3300) ključni su datumi od 23. do 25. svibnja. Tada se očekuje velik odaziv navijača.

"Sada Hajduk ima 3300 članova, a tijekom travnja očekujemo upis u članstvo svih koji žele dionice". - ističe Klarić.

Dakle, svi oni koji žele osigurati dionice  na vrijeme, mogu se učlaniti u klub za minimalna sredstva i onda automatski već u drugom krugu sudjelovati u natjecanju za dionice.

"Putem javnih tribina i klupske stranice od 31. ožujka davat ćemo informacije o članstvu i upisima. Svatko tko želi moći će dobiti informacije, te kupiti." - ističe Klarić.

Navijači će postati vlasnici 25 do 50 posto dionica

"Kada Hajduk postane  stabilan klub tada će grad moći odlučivati o tome što i kako s prodajom većine dionica drugim navijačima. Hoće li prodati ili ne" - kaže dopredsjednik kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mate Peroš, odvjetnik Hajduka obratio se i vjerovnicima te im poručio da mogu biti isplaćeni ili u novcu ili putem dionica.

"Neka se strpe dva-tri mjeseca, i ne pokreću postupke na sudovima. - kaže Peroš.

Cijeli će se ovaj proces pokušati što prije privesti kraju, dakle do početka nove natjecateljske sezone kako bi Hajduk mogao krenuti na zdravim temeljima, s deblokiranim računom i u suvlasništvu svih onih koji to budu htjeli.

"Ovaj model je fantastičan, i povijesni trenutak za Hajduk. Hajduk će biti zapamćen u povijesti kao pionir ovog procesa. Ovo je spasonosna formula  i za hrvatski sport. Nakon što se sve završi budućnost kluba ovisit će  o sposobnosti upravljača i dioničara." - zaključuje Klarić.

Još samo da Hajduk počne pobjeđivati....

M.Š.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara