Od četvero mladih taekwondaša troje startalo pobjedama

MLADI hrvatski taekwondaši sjajno su startali na 14. juniorskom Europskom prvenstvu koje se od 28. veljače do 2. ožujka održava u olimpijskoj Ateni.

U konkurenciji 325 natjecatelja starosti od 14 do 17 godina iz 37 zemalja danas je nastupilo četvero od ukupno devetoro hrvatskih boraca.

Prvi je pobjedom u kvalifikacijskim borbama u kategoriji do 45 kilograma startao Robert Miletić iz riječkog ´Velebita´ koji je uvjerljivo sa 5:0 svladao Tapalovića iz BiH.

Plasman u 2. kolo izborio je u kategoriji do 51 kilograma i Aleksandar Rajković iz Susedgrad Sokola, kojemu je predstavnik Ukrajine predao meč bez borbe.


U kategoriji do 68 kg tijesnu pobjedu (2:1) nad Grkinjom Dragopoulou izborila je članica zaprešičke ´Kune´ Danica Žagar, dok je eliminirana Ivona Žarković iz zagrebačkoga ´Metalca´ koju je sa 6:4 porazila Nijemica Wrobel u kategoriji do 52 kilograma.

od naših boraca još će nastupiti Marko Jeran u kategoriji do 55 kg i Tomislav Borić do 59 kg, a kod djevojaka Azra Zukanović do 49, Melita Beljan 55 i Ana Beljo 59 kilograma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara