Od iduće godine regionalna vaterpolska liga

Od iduće godine regionalna vaterpolska liga

OD IDUĆE godine vaterpolo klubovi Hrvatske, SiCG, Mađarske i Slovenije najvjerojatnije će se natjecati u istoj ligi. Najavili su to iz Hrvatskog vaterpolskog saveza i Vaterpolskog saveza SiCG.

Kako nam je rekao tajnik Ligaškog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza Zoran Kačić, ideja o regionalnoj ligi razvila se još 2003. godine za vrijeme Europskog prvenstva u vaterpolu. Tada se razgovaralo o problemima organizacije i pronalaska sponzora kojem bi bilo u interesu nastupati na svim tržištima, a koji bi mogao klubovima osigurati financijsku sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugo bitno pitanje je, izjavio je Kačić za Index.hr, kako će LEN organizacija prihvatiti regionalno natjecanje, te hoće li dopustiti da pobjednik regionalne lige sudjeluje dalje u europskim natjecanjima.

Protiv te ideje zasad nije nitko, a svi se slažu u jednom: regionalna liga bi osigurala kvalitetno natjecanje i stvaranje kvalitetnih igrača.

I iz Vaterpolskog saveza SCG najavili su kako će stvaranje regionalne lige vrlo blizu. Predsjednik Vaterpolo saveza SCG Uroš Marović rekao je agenciji Beta da je glavni cilj te ideje zadržati kvalitetu vaterpola u regiji.

"Objektivno, u regiji u kojoj živimo, odnosno u SCG, Hrvatskoj i Mađarskoj, proizvodnja vaterpolista je najjača u svijetu, ali tu kvalitetu treba održati i kroz jako natjecanje. Ako u te tri lige imamo jaka samo po tri-četiri kluba, logično je da kvaliteta vaterpola pada, a samim tim i proizvodnja kvalitetnih igrača", rekao je Marović te dodao kako se oko formiranja takve lige već duže vrijeme vode pregovori i da će se na tome raditi još oko sedam-osam mjeseci na usuglašavanju detalja, kalendara, razgovora sa sponzorima.

Marović je najavio, što nam je potvrdio i Kačić, da bi ta liga mogla početi krajem iduće godine, a prema trenutnom dogovoru u njoj bi sudjelovala po četiri kluba iz Srbije i Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, i još dva kluba iz Slovenije.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara