Od Trevisa do Trevisa: Za Cedevitu je Eurokup ove sezone bio preveliki zalogaj

Foto: KK Cedevita

PROŠLE sezone Cedevita je iznenadila Europu izborivši Final Four Eurokupa u svojoj premijernoj sezoni. Sami sebi su letvicu postavili previsoko i ove su sezone, iako iskusniji, ispali već u skupini nakon četiri poraza u pet kola. Zanimljivo, konačni slom ambicija Cedevita je doživjela u prošlom kolu u Trevisu, mjestu na kojem je doživjela vrhunac prošle sezone.

Sinoć im je u Domu sportova posljednji udarac zadao moskovski Spartak koji je već osigurao prolazak u drugi krug.

"Mislim da smo u ovom trenutku dali od sebe sve što smo mogli. Držali smo egal, no na kraju nismo imali snage i pameti da utakmicu završimo u svoju korist", rekao je poslije poraza kapetan Cedevite Marino Baždarić: "68 zabijenih poena samo po sebi govori da napadački nismo igrali kako treba. Nije nas išao ni šut, no borili smo se i šteta što na ovako neslavan način završavamo Eurokup pred našim gledateljima."
 
Jedinu pobjedu Cedevita je ostvarila protiv Bayerna, a izgubili su obje utakmice protiv Benettona. Trener Cedevite Dražen Anzulović bez obzira na poraz nije bio ljut na svoje igrače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to bila jedna otvorena utakmica i ne mogu ništa reći za pristup svojih igrača. Nije da nismo željeli ili htjeli i svaki od mojih igrača dao je koliko je mogao. No, kad smo došli u priliku da dobijemo utakmicu i otišli smo na četiri razlike, odigrali smo bez pameti i bez ideje što da napravimo. Napravili smo neke stvari koje si ne smijemo dopustiti, poput situacija da ti protivnici zabijaju zicere u postavljenim napadima. Oni su bili mnogo pametniji na kraju utakmice."
 
Cedevita je ponovno igrala bez Chrisa Warrena. "On kreće s terapijom i vidjet ćemo kakvi će biti rezultati. Sigurno je da ga neće biti do nove godine", dodao je Zula.
 
Trener Spartaka Jure Zdovc u Zagrebu je proslavio rođendan: "Čestitao bih svojim momcima. Stvarno nisam znao kako će ući u utakmicu, s obzirom da smo već osigurali plasman u drugi dio Eurokupa. Tražio sam od njih normalan pristup i stvarno su mi dali najljepši poklon za rođendan. Cedevita je napadačka ekipa i presudila je naša obrana, a u završnici smo imali malo više sreće i znanja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara