Odbojkašice Hrvatske napravile senzaciju i svladale Kolumbiju

Odbojkašice Hrvatske napravile senzaciju i svladale Kolumbiju

Foto: Hina

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Hrvatske napravila je još jednu senzaciju na prvom od turnira iz serije World Grand Prixa u Australiji, jer je u svladala favoriziranu Kolumbiju sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:17), za koju igra jedna od najplaćenijih odbojkašica na svijetu Moreno Pino.
 
Ponovno su sjajno odigrale debitantice Ema Strunjak i Beti Dumančić, a briljirale su Samanta Fabris (21 poen), te Mira Topić i Mia Jerkov s po 13 poena. 
 
Dan ranije Hrvatska je pobijedila Kubu sa 3:1, a u sutra igra s Australijom. Ako dobije i taj susret, naša reprezentacija napravit će veliki korak prema Final Fouru u Kazahstanu. Peru je domaćin sljedećeg turnira, gdje će Hrvatice igrati sa Peruankama, Alžirom, te ponovno sa Kubankama.
 
Pokazalo se da je izbornik Miroslav Aksentijević povukao pravi potez kada je reprezentaciju osvježio s pet juniorki te Beti Dumančić. Uz standardne reprezentativke Miju Jerkov, Miru Topić, Anu Grbac, Samantu Fabris, Bernardu Brčić i Karlu Klarić, izbornik Aksentijević poveo je u Australiju i Rene Šain, Emu Strunjak, Brunu Vranković, Ivu Jurišić, Beti Dumanić i Leu Cvetnić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara