Odbrojavanje za 5. Off Road 4x4 Barban

Odbrojavanje za 5. Off Road 4x4 Barban

ZAPOČELO  je odbrojavanje za start trke 5. Off Road 4x4 Barban (opširnije sa programom na adresi: www.4x4barban.com ), takmičenje terenskih vozila na Barbanštini.

Preostalo je svega nekoliko dana, uzbuđenje raste paklenom brzinom, motori se već zagrijavaju i brižljivo se provjerava oprema. Svima je već kristalno jasno da su subota i nedjelja, 26. i 27. travnja, itekako blizu. Ove se godine očekuje standardno dobra posjeta slovenskih posada, ali također i pojačanje hrvatskih takmičara. Barbansko off-road nadmetanje je zauzelo svoju čvrstu vodeću poziciju off-road manifestacija na prostoru tri države, Hrvatske, Slovenije i Italije.

To je ono što svake godine istaknu svi vozači na kraju susreta, a to je i snažan poticaj organizatoru, barbanskom off-road klubu Off Road 4x4 Barban, da svake godine nastoji podignuti kvalitetu takmičenja. Uloženi trud organizatora se na kraju off-road bala vrlo uočljivo ogleda na licima umornih, ali zadovoljnih, off-roadera. Dakle, za sve ljubitelje off-roada ovaj će dolazeći vikend priuštiti vrhunsko zadovoljstvo. Ako još niste imali prigodu posjetiti barbanski off-road poligon Bundanovac, onda treba reći da je smješten kod sela Petehi, uz samu županijsku cestu Barban-Žminj (Istra).

Svojom prirodnom konfiguracijom podsjeća na amfiteatar u kojem je publici sve pod okom sa vrlo velikom razinom sigurnosti. Poligon služi prvoga dana, u subotu, za start i cilj noćne trke, a narednoga dana, u nedjelju, za cjelodnevno brzinsko i extrem takmičenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćna vožnja Barbanštinom započinje uzbudljivim startanjima na Bundanovcu, s početkom u 20 sati, a nastavlja se vožnjom po road-booku kroz barbanske šume nizbrdo do doline rijeke Raše, prolaskom kroz vodu i duboko blato, iz kojeg se teško izlazi bez vitlanja, pa strmim penjanjem na barbansku visoravan i dolaskom pred jutro na cilj na Bundanovcu, nakon prevaljenih 50 napornih kilometara. Nedjeljni dio programa donosi najviše uzbuđenja za gledatelje koji tek sada dolaze na svoje: mnoštvo terenaca, blatnjavih od noćne avanture, umorni i neispavani vozači, grmljavina snažnih motora ...

Brzinski dio takmičenja jamči podizanje adrenalina, a extrem je naročito zanimljiv ljubiteljima dobre off-road fotografije. Program započinje u 10 sati.

Ulaz je za sve gledatelje besplatan !!Predveče, nakon podjele mnoštva, ove godine vrlo vrijednih, nagrada, slijedi opuštanje za sve, za takmičare i organizatore, komentari i prepričavanja doživljenog i proživljenog u dva cool off-road dana. Prije napuštanja trkališta već započinje planiranje naredne trka, jer za 6. Off Road 4x4 Barban treba zasigurno pripremiti nešto novo, još bolje, još uzbudljivije ...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara