Odigrajte muški za naše navijače!

KLAGENFURT je ponovo u kockastom ruhu. Utakmica s Poljskom trebala je, po mnogim procjenama navijača, kao i nogometnih autoriteta, biti odlučujuća za naš plasman u četvrtfinale. No, Bilićev stroj prošlog četvrtka upravo je u Klagenfurtu samljeo goropadni Elf pa će utakmica s Poljacima za nas biti revijalnog karaktera. No, naš izbornik svjestan je da navijači, njih oko 20 tisuća koji su doputovali za Klagenfurt, kao i silno gledateljstvo u domovini, žele vidjeti isti onaj žar, istu moć koja nas je krasila protiv Njemačke na Wortherseeu.

Hrvatska će istrčati s rezervnom momčadi, iako izbornik zahtijeva da se naše pričuve ne etiketira tim nazivom. No, nema sumnje da će naši momci dati sve od sebe da opravdaju povjerenje najboljih navijača na svijetu. Jutro je u Klagenfurtu proteklo mirno, međutim oko podneva ulice u centru grada kao i lokali u blizini Fan Zone počeli su puniti hrvatski navijači.

Jedna od ulica u užem centru, 10. Oktoberstrasse, preplavljena je veselim hrvatskim društvom. Baš kao i uoči susreta s Njemačkom, naši navijači piju i zabavljaju se zajedno s protivničkim drukerima. Razmjenjuju se dresovi, toči se pivo, a nikakvi incidenti još nisu zabilježeni. Ulicama u centru jedva se može proći, s obzirom da su svaki kutak okupirali momci i cure u kockastom. U Klagenfurt su mnogi stigli navijačkim vlakom, čije su tri kompozicije sa zagrebačkog Glavnog kolodvora krenule u jutarnjim satima. No, najviše navijača stiglo je u vlastitom aranžmanu, automobilima i kombijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u Klagenfurtu očekivalo čak 30 tisuća poljskih navijača, teško je reći koliko ih je trenutno na ulicama. Za red i mir brine se više od tri tisuće policajaca, do čega je veliki broj specijalnih postrojbi. Veću pozornost policija je usmjerila na poljske navijače, koji u Austriji izazivaju strah i trepet, dijelom jer su unaprijed etiketirani huliganima, a dijelom zbog rušilačkog pohoda u Klagenfurtu prije susreta s Njemačkom.

No, teško je zamisliti da bi uoči ili nakon današnje utakmice Poljske i Hrvatske moglo doći do većih navijačkih okršaja, jer prizori kojima trenutno svjedočimo mogu biti samo na ponos i diku, kako Hrvatima, tako i Poljacima. Ulaznica na na uličnom tržištu ima na pretek i mogu se nabaviti već po cijeni od 200 eura i nema sumnje da će Bilićevi odabranici na tribinama biti puno brojniji nego je to HNS predvidio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara