Odluka o Strahiji do kraja tjedna

HRVATSKI plivač Marko Strahija u pratnji odvjetnika Emilia Vrijama i glavnog tajnika Hrvatskog plivačkog saveza, Tomislava Karla dao je u Barceloni iskaz pred Odborom za doping Međunarodne plivačke federacije (FINA).

Strahija je iznio svoju obranu od optužbe da je uzimao nedozvoljeni stimulans, ženski hormon, HCG, zbog čega je od 27. studenog prošle godine pod privremenom suspenzijom. Iako se očekivalo kako će Odbor odmah presuditi, odluka o Strahijinom slučaju bit će poznata tek koncem tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Opet su odgodili odluku. Prema posljednjim informacijama sve će biti gotovo do konca tjedna. Možda je i ovako bolje, jer smo argumentirano izložili Strahijinu obranu i nadam se kako su u FINA-i shvatili da su pogriješili," kazao je za HINA-u Tomislav Karlo.

Strahija je "pao" na nenajavljenoj dopinškoj kontroli, koja je obavljena 22. srpnja 2002. godine u Rijeci, kada je FINA-ini opunomoćenik uzeo Strahijin uzorak urina. Potom je istražni tim prijavio Strahiju Komisiji za doping, koja je 27. studenog donijela odluku o privremenoj suspenziji.

"Marko je utučen i u depresiji je. Ipak, vjeruje kako će uspjeti dokazati da je nedužan," dodao je Karlo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara