Oduševljenje igrom Darija Srne zavladalo naslovima stranih medija

"SRNA nadahnuo preokret Hrvatske", "Srna inspirirao pobjedu Hrvatske", "Hrvatska i dalje vlada skupinom E", samo su neki od naslova koji su osvanuli u stranim sportskim medijima nakon pobjede nad Makedonijom.

"Darijo Srna ušao je s klupe kao zamjena i potpuno promijenio tok utakmice zabivši jedan gol i namjestiviši drugi", stoji na službenim stranicama UEFA-e. Slični komentari mogu se vidjeti na stranicama Reutersa, kao i engleskom Guardianu. Iako svi priznaju momčadsku kvalitetu hrvatske reprezentacija, koju se nakon svake utakmice shvaća sve ozbiljnije,  govori se samo o Dariju Srni.

"Nakon što je ušao u igru Darijo Srna podigao je igru Hrvatske i pokrenuo veliki preokret protiv Makedonije", piše Reuters.

Pobjeda Hrvatske nije prošla nezapaženo ni u američkim medijima. Opsežan izvještaj s utakmice tako donosi i CNN, odnosno Sports Illustrated, koji također ne može dovoljno nahvaliti Srninu izvedbu. "Eduardo Da Silva je kasnim golom, nakon vrhunske asistencije strijelca prvog pogotka Darija Srne, zapečatio pobjedu Hrvatske", pišu Amerikanci.

Jedna od najvećih pohvala Slavenu Biliću i njegovim izabranicima ipak je došla od irskog portala Ireland On-Line koji je pobjedu Hrvatske popratio naslovom "Hrvatska i dalje vlada skupinom E". Irci su pohvalili igru cjelokupne hrvatske reprezentacije istaknuvši kako se Makedonija pokazala vrlo neugodnim protivnikom. U skladu s poznatim animozitetom koji gaje prema Engleskoj, Irci nisu propustili spomenuti ni još jedan promašaj Stevea McClarena, čiji su reprezentativci s Izraelom odigrali 0-0. "Engleska, koja nakon ove utakmice za prvoplasiranom Hrvatskom zaostaje pet bodova, je na rubu propuštanja prvog velikog turnira nakon Svjetskog prvenstva 1994", piše Ireland On-Line.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara