Ograda s Kantride prekretnica za hrvatske huligane?

U NAŠOJ je Ligi već običaj da nakon izvješća o rezultatu čekamo i ono policijsko, vezano uz divljačke izgrede navijača. Čini se kako su na kraju drakonske kazne, prvenstveno Hajduku, ostavile trag u ušima navijača, pa su u 19. kolu na tribinama vladali red i disciplina.

Incident se, iako o tome nitko nije previše pričao, ponajviše mogao očekivati na jadranskom derbiju Rijeke i Hajduka. Čelnici su na Kantridi pokenuli akciju skidanja zaštitne ograde, no osim tradicionalnom Armadinom  paljenju baklji u 60. minuti, nismo svjedočili niti jednom incidentu na stadionu i oko njega.

Za vrijeme prvenstvene nogometne utakmice između "Rijeke" i "Hajduka" na stadionu na Kantridi kao ni sat vremena nakon nje nisu zabilježeni značajniji incidenti ni remećenja javnog reda i mira, izvijestila je primorskogoranska policija.

Utakmica je protekla u najboljem redu. Tijekom cijele utakmice, osim u tradicionalnoj 60. minuti susreta, kada navijačka skupina HNK "Rijeke" Armada redovito pali signalne baklje "bengalke", na tribinama nije bilo ekscesa.


Na sinoćnjoj utakmici, koja je zbog naboja derbija i antagonizma između dvije navijačke skupine bila pod pojačanim policijskim i redarskim osiguranjem, prvi put na hrvatskim stadionima igrano je na terenu odvojenom od tribina s ogradom smanjene visine. Unatoč tome, nitko od gledatelja nije ni pokušao ući na teren.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara