OI: Najdulji put Olimpijskog plamena dosad

OLIMPIJSKI plamen koji će se 25. ožujka sljedeće godine upaliti u drevnoj Olimpiji na Peloponezu prijeći će najveći put od svih dosadašnjih, priopćili su organizatori Igara u Ateni.

Tako će olimpijska baklja u 35 dana obići čak 34 grada u 27 država na svim kontinentima, a prva postaja plamena, koji će od upaljenja 25. ožujka goriti na starom Olimpijskom stadionu u Ateni, bit će zadnji domaćin Igara Sydney 4. lipnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna postaja plamena bit će 8. srpnja glavni grad Cipra Nikozija, odakle će 13. kolovoza biti prinesen u Atenu. Nositelji olimpijskog ognja će promovirati mir u svijetu, već po tradiciji koja traje od OI 1936. u Berlinu.

Gradovi u kojima će "noćiti" plamen bit će Sydney, Melbourne, Tokio, Seoul, Peking, New Delhi, Kairo, Capetown, Rio de Janeiro, Ciudad de Mexico, Los Angeles, St. Louis, Atlanta, New York, Montreal, Antwerpen, Bruxelles, Amsterdam, Ženeva, Lausannea,Pariz, London, Barcelona, Rim, Muenchen, Berlin, Stockholm, Helsinki, Moskva, Kijev, Istanbul, Sofija i Nikozija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara