OI u Torinu bez osebujnog Meksikanca Von Hohenlohea

NA ZOI u Torinu neće nastupiti niti jedan sportaš iz Meksika iako je to pravo izborio 47-godišnji skijaš Hubertus von Hohenlohe, odlučio je Meksički olimpijski odbor (MOO).

Osebujni Von Hohenlohe, nećak pokojnih vlasnika FIAT-a i utemeljitelja Sestrierea, gdje će se odvijati natjecanja u alpskim disciplinama na ZOI u Torinu, Umberta i Giannija Agnellija, prvi je put nastupio zimskim igrama u Sarajeva 1984. godine, te bi u Torinu nastupio na petim Igrama, no kako je on jedini meksički sportaš koji je ispunio uvjete za nastup, MOO je odlučio da u Torino neće poslati "one-man-band".

"Tri godine treniram za Torino i onda ovo. Skupio sam dovoljno bodova za nastup da bi mi samo par dana prije nastupa iz Olimpijskog odbora rekli da me neće slati. To me stvarno razljutilo", izjavio je Von Hohenlohe koji je inače i pop-pjevač i fotografer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Von Hohenlohe je za svoj peti nastup na ZOI dobio podršku svojih uglednih prijatelja kao što su bivši predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Juan Antonio Samaranch, predsjednik Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) Gianfranco Kasper, najveća zvijezda alpskog skijanja Bode Miller i predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Mario Pescante, ali niti to nije omekšalo Meksikance.

"Koga još da pozovem da se zauzme za mene, papu?", očajan je Von Hohenlohe.

"Ja sam samo osebujan karakter koji nikome ne može nauditi i što je loše u tome što želim nastupiti ako sam taj nastup izborio? Ja sam pravi amater, jedan od posljednjih amatera u sportu uopće", smatra Von Hohenlohe koji se još uvijek nada nastupu ukoliko u njegovom slučaju intervenira Međunarodni olimpijski odbor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara