Okrugli stol na temu: ´Danas i sutra splitskog sporta´

NA INICIJATIVU splitskih sportskih novinara večeras je u prostorijama splitskog Saveza sportova održan okrugli stol na temu: ´Danas i sutra splitskog sporta´.

Ugledni sportski novinari su zajedno sa sportskim dužnosnicima i predstavnicima klubova pokušali odgovoriti na pitanje kako pomoći splitskom sportu.

Pitanje načina financiranja, ulaganja u sport, organizacijskih problema, bila su upućena dopredsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Ivanu Goranu Munivrani, kao i gradskim pročelnicima Silvestaru Krki i Miroslavu Delašu.

Opći je stav da se iz gradskog proračuna dobiva premalo novca, a da niti jedna velika gospodarska tvrtka s ovog područja nije niti blizu sportu. Po ocjeni sportskih djelatnika za dugogodišnju lošu situaciju u splitskom sportu kriv je mentalitet gradskih političara koji su svake godine smanjivali udio u proračunu namijenjen sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po mnogima je nerazumna odluka da se novac iz proračuna, koji je namijenjen sportu koristi i za obnovu odnosno održavanje sportskih objekata koji su pak u vlasništvu grada a za koje je grad prije tri godine obećao kako će plaćati režije da na taj način rastereti klubove, no, to nije učinio.

To su osnovna pitanja na koja treba pronaći odgovor jer primjerice, kako je istaknuto, kultura dobiva četiri puta više novca nego sport ali se recimo Gradsko kazalište ne održava novcem dobivenim za kulturu. Zaključeno je, kako je sport najvažniji imidž ovog grada, da je Split u svijetu najpoznatiji po svojim sportašima i da mu zato treba što prije pomoći kako bi klubovi i sportaši pronašli izlaz iz dugogodišnje krize.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara