Olimpijci dočekani u Splitu i Rijeci

NA SPLITSKOJ Rivi sinoć je osvajačima olimpijskih medalja u Ateni priređen svečani doček pod nazivom "Mi smo prvaci", na kojemu je sedmoricu splitskih olimpijaca, koji su osvojili medalje pozdravilo 50-tak tisuća ljudi.

Osvajačima medalja, brončanom dizaču utega Nikoli Pešalovu, plivaču Duji Draganji, osvajaču srebrne medalje na 50 m slobodno, srebrnim veslačima braći Siniši i Nikši Skelinu, te zlatnim rukometašima Ivanu Baliću, Petru Metličiću i Dragi Vukoviću, u slavlju su se pridružili gotovo svi ovogodišnji sudionici Olimpijskih igara iz Splita i okolnih mjesta, predvođeni atletičarkom Blankom Vlašić i veslačem Igorom Boraskom. Bili su tu i boksač Vedran Džipalo, plivačice Sanja Marinović i Anita Galić, veslač Damir Vučičić, atletičari Sanja Gavrilović, Dragan Mustapić i Edi Ponoš.Publika je oduševljenim skandiranjem pozdravila i tenisača Marija Ančića koji je s Ivanom Ljubičićem u paru osvojio brončanu medalju, a koji zbog turnira u Americi nije mogao biti na splitskom slavlju.

Kako je pozornica s video zidom, na kojemu su se prikazivale snimke iz Atene, postavljena ispred Fontane na Rivi prepuna je bila i Marmontova ulica i prostor iza nje, a počast olimpijcima u splitskoj su luci brodicama odali i članovi jedriličarskih klubova kao i mnogobrojni pojedinci.

U programu, koji je počeo nastupom klape Salone, sudjelovali su Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Goran Karan, TBF, Marinero i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugođaj je donekle na početku proslave pokvarilo zviždanje i povici kojima se iz publike pokušalo spriječiti splitskog gradonačelnika Miroslava Buličića, ujedno posebnog izaslanika predsjednika Republike Stjepana Mesića, da čestita osvajačima medalja i, također, prenese predsjednikove pozdrave.

"Telegram predsjednika Republike morat ću vam pročitati bez obzira koliko vi zviždali", kazao je Buličić i pročitao Mesićevu poruku sportašima. Između ostalog, predsjednik je izrazio ponos na sportaše koji su nam podarili najviše medalja do sada, potvrđujući da ovaj grad ima talentirane sportaše koji će nam ovakve uspjehe osigurati i ubuduće.

Slavlju je nazočio i predsjednik HOO Zlatko Mateša te županijski i čelnici drugih dalmatinskih gradova.

Riječani dočekali zlatne Džombu i Matoševića

Nakon proslave organizirane za plivača Duju Draganju, koji je na OI u Ateni osvojio srebrnu medalju, Riječani su ponovno pred gotovo punim trgom Republike Hrvatske dočekali osvajače, ovoga puta zlatne olimpijske medalje, rukometaša Valtera Matoševića i Mirzu Džombu.

Zlatni olimpijci Džomba i Matošević burno su pozdravljeni na pozornici postavljenoj ispred hotela "Bonavia". Uz njih, na pozornicu su izašli članovi njihovih užih obitelji. Pozdrave i čestitke uputili su predstavnici Grada Rijeke, rukometnog kluba "Zamet" iz kojeg su obojica potekla te Riječkog sportskog saveza.

U glazbenom dijelu programa nastupio je ženski vokalni kvartet "E.N.I." a u popularnom napjevu "Koliko nas ima..." zajedno sa svim okupljenima pjevački su se iskazali Mirza i Valter.

Izvor fotografija: FaH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara