Oni su Kerumov Hajduk; Klub će voditi zetovi, mesari, tučaroši i vlasnici lokala u Jokeru...

Oni su Kerumov Hajduk; Klub će voditi zetovi, mesari, tučaroši i vlasnici lokala u Jokeru...

Tekst: Dea Redžić
Foto: Jakov Prkić, Paun Paunović (Cropix )

IVAN KURET, Ante Sanader, Mate Peroš, Mirko Klarić, Kruno Peronja iz gradskih krugova, zatim, Marko Ivkošić, jedan od tehničara preoblikovanja kluba, te dioničarski trio Andabak, Miličić i Mamić - tako je izgledao prvi saziv Nadzornog odbora Hajduka, kao novooformljenog dioničkog društva. Vlast je upisom Grada u vlasničku strukturu automatizmom preuzeo Željko Kerum.

Tiho je instalirao predsjednika Joška Svagušu, vlasnika lanca pekarnica i prilično savitljivog lika, a polako je razriješio i sve ljude Mate Peroša; glasnogovornika Davora Pavića, nakon kojeg službeni Hajduk, svatko sa svojim novinama, opet dogovara sadržaje za javnost direktora marketinga Pavla Cicarellija, koji je osmislio fantastičan projekt za stogodišnjicu kluba, sa stotinu događaja, festivalskim večerima, izdavanja brendirane modne kolekcije, prodaju imena stadiona....

Kerum je tek krenuo

Emisiju Bili Kutak Kerum je premjestio na odgovarajuću mu televiziju, a u naletu ludila, igračima je zabranio davanje izjava službenom portalu kluba. Kerum se pogubio, a tek je počeo vladati. Zaključak je, dakako, da će se slični potezi nastaviti.

Čekalo se da Kerum postavi svoje ljude u klub. Za 22. studenog najavljena je glavna skupština š.d.d. Hajduk na kojoj će članovi za odbor biti predloženi. Drugim riječima, Kerum će obznaniti tko su lideri novog, a Svaguša tvrdi, i bankrotiranog (?!) kluba.

Skup imena zvuči kao Bandićeva lista rođaka i kumova u gradskim podružnicama. Od starih su lica tu samo Jako Andabak, Tommy Mamić i Ivan Rimac. Gdje je Luka Miličić, kako će on postupiti sa svojim udjelom? Andabak, koji je ostao u klubu, također se u posljednje vrijeme odmaknuo. Mamić je, pak, Kerumov kadar.

U deveteročlanom skupu zanimljivih lica su i osobe o kojima smo već pisali kao o pretendentima za upad u klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo letimičan pregled na njihove aktivnosti odaje dovoljno o Hajduku kakav je Kerum zamislio. Tomislav Gruica vlasnik je lokala Teatrin u kapitalnom projektu Keruma imperija, šoping centru Joker, savjetnik za komunalu u gradskoj upravi, a poznat je i jer se svojevremeno našao u tučnjavi u popularnom Bosancu u Zagrebu zajedno s Kerumom i Livajom. Slavio se, prema riječima Željka Keruma, rođendan prijatelja Ćape, a kada su umjesto narodnjaka poželjeli dalmatinske, neka dvojica su ih isprovocirala.

Kerum je u nadzorni odbor postavio i Ivicu Livaju, na što će javnost posebno reagirati, iako smo o tome već više puta pisali. Solinski kralj keramičkih pločica poznat je iz afere "Vrtići", koja je završila istragom splitskog državnog odvjetništva. 

"A koga ću, bogati, ako neću njega.."

Petroslav Sapunar je već proslavljeni Kerumov zet, inače predsjednik županijske skupštine.

Rade Lasić potpredsjednik je udruge veterana 4. brigade i često lice s Kerumovih predizbornih skupova.

Tu su još Željko Bašić te, da ugođaj bude potpun, trogirski kralj mesnica, Miran Pelivan koji se jednako ponosi titulom prvog obarača ruku na skupovima potpore generalu Anti Gotovini.

Nedopustivo je nespomenuti i budućeg prvog čovjeka Hajduka Joška Svagušu, vlasnika Bobisa, koji je kažnjen zbog izrabljivanja radnika.

Možemo li pretpostaviti da će prvi čovjek Grada Splita za zapošljavanje bilo kojega od njih ponoviti: "A koga ću, bogati, ako neću njega.."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara