Osijek pobijedio Varteks

OSIJEK je u Gradskom vrtu pogotkom Jukića iz 77. minute ostvario prvu pobjedu nakon pet kola i tako ostavio Varteks u vrlo nezgodnom položaju.

Varteks je ovim porazom produžio svoj post od deset utakmica bez pobjede, na jedanaest i tako stavio Zlatka Dalića na velike muke.

Utakmica je svojim velikim dijelom bila negledljiva i gotovo bez pravih prilika, a jedina svijetla točka je vrlo lijep gol Stjepana Jukića.

Postojala je i tamna točka utakmice jer je u 82. minuti, u trajanju od pet minuta, nestalo svjetla na Gradskom vrtu. Reflektori su srećom proradili te ja tako Osijek došao do vrijedne pobjede.

Tijek utakmice:

Osijek - Varteks  1:0

Prvo poluvrijeme:

Pred dvije i pol tisuće gledatelja u Gradskom vrtu i po lijepom vremenu počela je posljednja utakmica 26. kola.

U drugoj minuti velika prilika za Osijek. Pavličić je pucao, ali je lopta odsjela na vratnici Mađaričeva gola.

U 14. minuti prijeti Varteks preko Semlera. Naime, Šafarić je sjajnom loptom izbacio Slovenca, koji je pobjegao svom čuvaru, izašao sam na Skendera, ali je potonji izvrsno obranio udarac napadača Varteksa.

U sljedećih desetak minuta igra se razvodnila. Najčešće se igra na sredini terena, jer nije jedna momčad nije uspjela zagospodariti terenom.

Bez ozbiljnijih prilika nakon prvih pola sat. Igra se većinom između dva šesnaesterca.

Publika je gotovo nečujna, naime, uspavani su prikazanim na travnjaku gradskog vrta!

U posljednjoj minuti prvog poluvremena slobodan udarac za Varaždince sa dvadesetak metara. Kombinaciju Šafarića i Mujanovića prozreo je Stjepan Jukić koji je istrčao iz živog zida, nakon čega je sudac svirao kraj prvog dijela.

Drugo poluvrijeme:

U drugo poluvrijeme nešto bolje ulazi Osijek, koji je pritisnuo gostujuće nogometaše iz Varaždina. Ovo otvaranje daje nadu u nešto bolji nogomet u nastavku, jer kako to kaže radijski komentator lošiji ne može biti od onoga iz prvog dijela utakmice.

Opet je pao tempo napada domaćina, a Varteks je uspostavio terensku inicijativu.

U sljedećih nekoliko minuta imao je Osijek nekoliko poluprigoda, ali ni jedna od njih nije ozbiljnije zaprijetila vrataru Varaždinaca Danijelu Mađariću.

Varteks se vrlo dobro brani u prilično komornoj atmosferi stadiona u Osijeku.

Rezultat je u 75. minuti i dalje 0:0.

Napokon gol u Gradskom vrtu! U 77. minuti Stjepan Jukić odapeo je sa 25 metara i pogodio gornji desni kut Mađaričeva gola.

U 82. minuti prekinut je susret jer su se prvi puta od njihova instaliranja na Gradskom vrtu izgasili reflektori. Pet minuta kasnije reflektori su se vratili u život, a utakmici će naravno biti produžena za isto toliko vremena.

V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara