Otišao za novcem: Damir Burić više neće igrati za Barakude!

Otišao za novcem: Damir Burić više neće igrati za Barakude!

Tekst: S.T.
Foto: AFP

DAMIR BURIĆ šokirao je sve u reprezentaciji odlukom da više neće igrati za Hrvatsku! Burić će uzeti talijansko državljanstvo čime će izgubiti pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Burić, koji je posljednjih godina bio jedan od najboljih igrača reprezentacije i čovjek bez kojega se ne može zamisliti naša momčad, je prešao u bogati Pro Recco nakon čega se našao u nezgodnoj situaciji.

"U talijankom vaterpolu je usvojeno pravilo da ako želite igrati kao Talijan, s njihovim državljanstvo ne možete igrati ni za jednu drugu reprezentaciju. Nisam se odrekao hrvatskog državljanstva, ali sam se odrekao reprezentacije. Morao sam donijeti tu tešku odluku, Rudić me saslušao i, koliko sam shvatio, razumio. Meni je najteže", rekao je Burić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebogati Pro Recco je doveo Burića iz Mladosti i dao mu godišnje 170 tisuća eura. No, morao se naš branič pri tom odreći i nastupa za Barakude. Za Italiju, kaže, neće igrati.

Burićeva odluka začudila je njegove suigrače u reprezentaciji i predsjednika Pericu Bukića. Pogotovo jer se radi o udarnom igraču momčadi koja je među najboljima na svijetu i koja će za manje od godinu dana ići na europsku zlato u Areni Zagreb.

Nakon ovoga se postavlja pitanje kako se naš vaterpolo može zaštiti od novih slučajeva da igrači odu za novcem i zaborave svoju zemlju koja je u njih ulagala i u kojoj su stekli ime.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara