Otkazuje se UFC 115 u Vancouveru s Cro Copom?

Otkazuje se UFC 115 u Vancouveru s Cro Copom?

Tekst: Marko Petrak
Foto: Daniel Herbertson (Sherdog)

MIRKO FILIPOVIĆ svoju iduću borbu u UFC-ovu kavezu gotovo sigurno neće imati u kanadskom Vancouveru, kako je bilo planirano za 12. lipnja. Kako sada stvari stoje, čelnici američke organizacije prisiljeni su 115. turnir premjestiti u državu Ohio, odnosno grad Cincinnati.

Razlog je nerazumijevanje ondašnjih vlasti i otpor prema održavanju borilačkog spektakla u njihovu gradu. Da je to već gotova stvar, potvrdio je MMA analitičar Joe Ferraro za Vancouver sun nakon što je razgovarao s UFC-ovim predsjednikom Danom Whiteom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je da se odustane. UFC mora početi najavljivati svoj događaj i ne može više čekati, a grad je daleko od izdavanja svih dozvola. UFC bi i dalje želio doći u Vancouver, ne ljute se i znaju da bi organiziranje takvog turnira ovdje bilo nevjerojatan događaj. No, više ne mogu čekati", objasnio je Ferraro.

Do sada su šanse da se UFC 115. održi u Vancouveru bile 50:50. Jedan od gradskih čelnika izjavio je nedavno da pregovori idu prema planu. Nažalost, i u samim vlastima grada došlo je do sukoba kada su u pitanju održavanja UFC-ovih priredbi. Spominju se milijunske cifre koje bi UFC trebao uplatiti samo radi osiguranja eventa...

Podsjećamo, upravo se u Vancouveru Mirko Filipović trebao sučeliti s Amerikancem Patrickom Barryjem. Nadamo se da promjena mjesta održavanja turnira neće utjecati na borbu našeg majstora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara