Otvorena Hrvatska kuća u Ateni

Otvorena Hrvatska kuća u Ateni

PRIGODNOM ceremonijom danas je u Ateni i službeno otvorena Hrvatska kuća, mjesto na kojem će se za vrijeme Olimpijskih igara susretati sportaši, novinari, sponzori i brojni gosti.

Kompleks od 7500 kvadratnih metara u sjevernoatenskom predgrađu Maroussi Hrvatskom olimpijskom odboru je na korištenje ustupio hrvatski gospodarstvenik Slavko Šimunović.

On je na simboličan način ustupio ključ Hrvatske kuće ministru obrazovanja, znanosti i sporta Draganu Primorcu, koji je potom ključ uručio predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši.

Uz dizanje hrvatske zastave na jarbol tako je i službeno otvorena Hrvatska kuća, u kojoj će se sljedećih 18 dana održavati redovite press-konferencije sa hrvatskim sportašima.

"Izuzetno mi je drago što sam nazočan na otvaranju Hrvatske kuće u Ateni i vjerujem da će hrvatski sportaši imati uspješne Igre", kazao je Primorac, dodavši kako je Ministarstvo u suradnji sa HOO-om osiguralo za hrvatske sportaše u Ateni dosad najbolje uvjete za pripremu, odlazak i samo natjecanja na Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac je izrazio uvjerenje kako će i nastup hrvatske olimpijske reprezentacije u Ateni pomoći da Hrvatska postane uistinu sportska zemlja. Ceremoniji otvaranja nazočio je i hrvatski veleposlanik u Grčkoj Neven Madey, te član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i bivši predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak, koji je izjavio kako će i jedna osvojena medalja biti ogroman uspjeh za Hrvatsku, a najviše vjeruje u braću Skelin.

"Teško je očekivati da će hrvatski rukometaši doći do odličja jer im ipak nedostaju čak četiri igrača, a rukometni turnir je izuzetno jak", dodao je Vrdoljak, koji je u Ateni nazočio kongresu MOO-a. Iako je pretrpan obvezama, ceremoniji otvaranja je nazočio je i rukovoditelj kompletnog informacijskog servisa Igara Zagrepčanin Boris Sakač.

Hrvatska kuća na adresi Shitzmanogliu 74 zapravo je teniski kompleks sa šest terena, malonogometnim terenom i bazenom, a u podrumu je i improvizirani press-centar koji je osigurao Hrvatski telekom.

Posebna ekipa od četiri kuhara iz koprivničke Podravke brinut će se o gastronomskoj ponudi, a ispred kuće je postavljen i informacijski štand Hrvatske turističke zajednice, jer se u Hrvatskoj kući očekuju i brojni inozemni gosti.


Ministar prosvjete i sporta Zoran Primorac podigao je hrvatsku zastavu i time otvorio Hrvatsku kuću u Ateni

Izvor fotografija: FaH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara