Otvoreno školsko športsko prvenstvo Hrvatske

Državno prvenstvo školskih športskih klubova Republike Hrvatske okupilo je više od tisuću sudionika iz 106 klubova, od kojih se samo dio uspio probiti u dvoranu Intersport centra u porečkoj Plavoj laguni, u kojoj su dominirale plesačice.

Ove godine aktivnosti plesnih i navijačkih skupina svrstane su u kategoriju pokaznih sportova, a što su imale pokazati pokazale su na svečanom otvaranju prvenstva. Počele su članice navijačke skupine Srednje škole iz Pregrade (voditeljica Vedrana Holjevac Domljan), nastavile "Cenerice" iz zagrebačke X. gimnazije (voditeljica Andrea Škarica), potom su na red došle članice plesne skupine "Crne pantere" iz Metkovića, (voditeljica Ana Volarević), pa Čakovčanke iz Ekonomske i trgovačke škole (voditeljica Gordana Dajč), Karlovčanke iz Centra za ples i aerobiku (voditeljica Nikolina Pahanić) i za svršetak Metkovke iz skupine "Suncokreti" (voditeljica Jelena Vidović).

Posebno su dojmljive bile mažoretkinje iz Rovinja (voditeljica Jadranka Pamić), a najoriginalniji je bio rovinjski folklorni sastav "Istarski balun". A kada je zapjevala mlada Rovinjka Danijela Marić tisuću gledatelja u dvorani ustalo je na noge, zanjihalo se u ritmu "The Besta" i "zapalilo" dvoranu.

A na sportskim terenima dobili smo i prve hrvatske prvake: Antonio Weingartner iz zagrebačke Trgovačke škole i Matea Pilić iz zagrebačke XII. Gimnazije bili su najbolji u krosu. Drugo i treće mjesto među djevojkama zauzele su Ana Lukina iz varaždinske gimnazije i Mirjana Pavličević iz varaždinske Strojarske I prometne škole.

U konkurenciji mladića drugi je bio Marko Zelenika, a treći Goran Vidović, obojica iz požeške Tehničke škole.

U srijedu se nastavljaju natjecanja u Buzetu (nogomet), Labinu, Umagu, Buju i Rovinju (rukomet), Poreču i Pazinu (odbojka i košarka), Puli i Višnjanu (stolni tennis).

(Hina) xdd yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara