Owen: Nijedan Hrvat ne bi mogao igrati u engleskoj reprezentaciji

IAKO je hrvatska reprezentacija uzela puni plijen Englezima u kvalifikacijama za Euro te će upravo zbog nje "lavići" gledati europsku smotru većinom putem malih ekrana, pojedini otočki prvotimci i dalje odbijaju priznati da u Austriji i Švicarsku putuje - bolja momčad.

Jedan je od takvih ljepoticu na Wembleyju gledao s klupe, a nakon ždrijeba za SP u Južnoj Africi, u kojem se ironija poput bumeranga odbila natrag do Engleske, ponudio je svoje razmišljanje:

"Nijedan hrvatski reprezentativac ne bi mogao igrati u našoj reprezentaciji! Ne znači li to da nije stvar u tehnici, već u naših glavama?", odlučan je Michael Owen, četvrti najbolji engleski strijelac svih vremena, čiji su reprezentativnu i klupsku karijeru posljednjih godina usporile nesretne ozljede. Posljednju je pokupio u Beču, tijekom prijateljskog ogleda s Austrijom te nije mogao pomoći svojim suigračima u odlučujućoj utakmici za odlazak na EP.

Medijima je izjavio da u utakmici na Wembleyu nije bila presudna tehnička vještina već kočnice u glavama engleskih reprezentativaca.

"Naši su navijači izrazito zahtjevni, mediji također traže velike domete. I vjerojatno imaju pravo. Problem je u načinu na koji se mi, igrači, nosimo s tim stvarima", kaže Owen.

"Gledao sam susret s Hrvatskom, slomili smo se pod pritiskom. Bojali smo se da ne pogriješimo onda kada to nikako ne bi smjeli, onda kada je važno. Nismo trebali sami sebe tako opteretiti, to je isključivo naša krivnja. Kada pogledam našu reprezentaciju i talente koje imamo, ne mogu  zamisliti da nećemo ništa osvojiti", neutješan je Owen, koji je na kraju ipak priznao da Englezi nisu smjeli biti naivni i vjerovati kako će faktor sreće biti dovoljan da ih pogurne kroz skupinu.

"Morali smo upotrijebiti sposobnosti koje imamo. Nitko ne može poreći da su one i dalje tu...", zaključuje privremeno nedostupni engleski napadač.

D.R.
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara