Padobranci kod Mesića

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo padobranske reprezentacije Hrvatske za koju je na Svjetskom padobranskom prvenstvu u Rijeci Damir Sladetić osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, a reprezentacija srebrnu u ekipnom natjecanju.

Predsjednik Mesić je čestitajući članovima reprezentacije naglasio da su neki športovi u nas nepravedno zanemareni premda postižu zavidne rezultate u svjetskim razmjerima.

Predsjednik Hrvatskog zrakoplovnog saveza Tonči Panza zahvalio je Predsjedniku na razumijevanju koje ima za male športove i na podršci koju daje svim aktivnostima saveza čiji su uspjesi doista veliki kad se zna koliko "mi kao društvo možemo uložiti u padobranstvo".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, za vrhunski uspjeh koji su postiglil hrvatski padobranci svaki je natjecatelj mogao "priuštiti" tek dvije stotine skokova godišnje, dok su njihovi supranici iz Rusije ili SAD-a skakali po 800 do tisuću puta.

"Nikada dosad nismo imali tako dobre rezultate i tako dobru ekipu", istaknuo je Miroslav Džidara, predsjednik padobranske komisije Saveza, odavši da je i ženska reprezentacija postigla visok plasman izbivši na šesto mjesto u svjetskoj konkurenciji.

Tomislav Vajda, direktor reprezentacije je upoznao Predsjednika i planovima razvoja prema kojima bi se na Bjelopolju trebao osnovati nacionalni zrakoplovni centar gdje bi se razvijale sve aktivnosti od modelarstva, preko paraglidinga do padobranstva, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara