Pakistanska kriket reprezentacija angažirala austrijskog nogometnog kondicijskog trenera

Tekst: M.P.
Foto: Ilustracija

NA ZANIMLJIV potez odlučila se pakistanska kriket reprezentacija. Uoči Prvenstva u Južnoj Africi koje je na rasporedu krajem rujna. Pakistanci su angažirali kondicijskog trenera austrijske nogometne reprezentacije kako bi ih što bolje pripremio za nadolazeće natjecanje.

George Kottan je objasnio novinarima kako mu je glavni zadatak dati što bolje savjete pakistanskim reprezentativcima glede fizičke spreme.

"Cijeli sam život spremao nogometaše i moram priznati da je to sasvim jedno drugačije iskustvo kada se usporedi sa pripremom igrača kriketa. No pošto je Kriket tako bitan sport u Pakistanu, odlučio sam proučiti kako ti momci treniraju i postižu rezultate", rekao je Kottan.

Pakistanski trener Yawar Saeed je otkrio kako je ideja da se angažira Kottana zapravo potekla od kapetana momčadi Younusa Khana.

"Moji igrači vrlo često igraju nogomet na treninzima i smatrali su da bi im nogometni trener mogao dati važne savjete kako se što bolje pripremati. Posebno jer je nogomet izuzetno naporan sport", objasnio je Seaed za Reuters.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara