Panika u Zadru: Gradonačelnik tvrdi da je slavni košarkaški klub pred gašenjem

Panika u Zadru: Gradonačelnik tvrdi da je slavni košarkaški klub pred gašenjem

Tekst: M.P.
Foto: Cropix

KK ZADAR je u ozbiljnim, gotovo nerješivim financijskim problemima i prijeti mu gašenje. Ništa novo, no kada dođe iz usta gradonačelnika, onda se mora shvatiti ozbiljno.

"KK Zadar je dužan 40 milijuna kuna iz prošlih sezona i 14 milijuna za tekuću sezonu. Dugovi su nastali u protekle dvije godine, a klub je već potrošio gradskih šest milijuna, odnosno sav novac od sponzora. Uz sve ovo, sva je imovina kluba pod hipotekom", iznio je ove vrlo zabrinjavajuće podatke zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić na svom kolegiju pozvavši gospodarstvenike na hitan sastanak u ponedjeljak.

Od njih očekuje barem nekakvu financijsku pomoć koja bi pomogla spašavanju kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem barem minimalnu pomoć od gospodarstvenika. Model je već razrađen, a ta bi pomoć iznosila barem 30 tisuća kuna, a najviše 200 tisuća", dodao je Vrančić.

Grad isto daje 200 tisuća kuna

Zadarski je čelnik potvrdio da će Grad također posrnulom košarkaškom velikanu izaći u susret sa skromnim, ali u ovom trenutku bitnim iznosom od 200 tisuća kuna.

Zadarsport na ovu tužnu priču dodaje i to da neki igrači plaću nisu dobili pet mjeseci, dok nekima klupski dugovi sežu čak i u prošlu sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara