Pao i Yoshida, Mirko Filipović u polufinalu Grand Prixa!

MIRKO FILIPOVIĆ je uvjerljivo svladao japanskog judaša Hidehika Yoshidu u četvrtfinalu prestižnog Prideovog Grand Prixa te će se 10. rujna u polufinalu boriti protiv nekog od trojice boraca koji su također slavili u Saitama Areni - Minotaura, Silve ili Barnetta.

Mirko je low-kickovima dva puta srušio japanskog borca te ga toliko ozlijedio da je napustio ring na rukama svojih pomoćnika. Mirko u borbi nije zadobio nikakve teže ozljede te ima dva mjeseca kako bi se spremio za polufinale i finale koji se održavaju na isti dan, inače njegov 32. rođendan.

Tijek turnira, Mirko se borio posljednji

> 1 Rodrigo Nogueira Minotaur vs. Fabrizio Werdum

U brazilskom susretu između Rodriga Nogueire i Mirkovog sparnig-partnera, slavio je Minotaur, majstor jiu-jitsua, koji je uspio svladati i našeg borca. Nogueira je pobijedio tek nakon završetka treće runde, odlukom sudaca. Minotaur je tako postao prvi borac koji se plasirao na polufinale, što je bilo očekivano.

> 2 Kazuyuki Fujita vs. Wanderlei Silva

Prva runda:

Većina borbe odvijala se na tlu, a japanski borac je pokušavao uhvatiti Brazilca u klinč.

Wanderlei je lijevim high-kickom pokušavao nokautirati Japanca, no bolje mu je išlo serijom boksačkih udaraca.

Nakon oštrog starta, borba se sredinom prve runde jednako nastavila. Wanderlei Silva je serijom udaraca srušio Fujitu, a zatim s desetak udaraca nogom u glavu završio borbu sa zvonom koje je označilo kraj prve runde.

Silva, koji je u srednjoj kategoriji, nije prestajao udarati japanskog teškaša sve dok sudac nije prekinuo borbu.

> 3 Mark Hunt vs. Josh Barnett

Josha Barnetta Mirko je dva puta pobijedio, a Mark Hunt jedini poraz pamti od judaša Hidehinka Yoshide, s kojim se u sljedećoj borbi susreo Cro Cop.

Po mnogima je ovo trebala biti najneizvjesnija borba četvrtfinala, a na jučerašnjoj pressici suparnici su se umalo potukli.

Prva runda:

Borci, koji su svojedobno zajedno trenirali, započeli su četvrtfinale u klinču, a zatim je Barnett uspio srušiti Hunta u parter.

Josh Barnett je nakon svega dvije minute uspio na parteru svladati Hunta polugom na ruci. Sjedio je na njemu, a zatim mu izvukao desnu ruku i zaokrenuo je, Mark je morao predati. Nakon kratke borbe su se srdačno pozdravili.

> 4 Hidehiko Yoshida vs. Mirko Filipović Cro Cop

Mirkova borba bila je posljednja na turniru. Mirko je prvi izašao u ring uz Duran Duran i "Wild Boys". Na sebi je imao "kockasti" dres hrvatske nogometne reprezentacije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njega je u ring uz techno glazbu ušao japanski judo majstor. Yoshida je plešući došao do ringa, noseći neizostavni kimono i rukavice. No, kada je napuštao ring, iznijeli su ga članovi njegovog tima. Japanac se ipak nije ošišao na ćelavo, kako je prije borbe najavio.

Prva runda

Prvi je udario Yoshida desnim krošeom, no Mirko se odlično izmaknuo.

Filipović je uzvratio odličnim low-kickom.

Yoshida se bacio Mirku u noge, no naš borac se ponovno odlično snašao i odustao od rušenja na parter. Nekoliko sekundi bili su u klinču.

Yoshida ga je uhvatio u "kravatu", ali se Cro Cop uspio izvući.

Mirko je uspio lijevim high-kickom pogoditi Japanca te ga još jednom udario rukom. To je bio početak Yoshidinog kraja.

Filipović je zatim desnom nogom nastavio udarati low-kickom.

Borba se nastavila u parteru, Hidehiko je pao, a zatim Mirko legao na njega i prihvatio borbu na Yoshidinom terenu.

Ipak, nakon nekoliko sekundi Mirko se digao i pozvao Yoshidu da nastave borbu na nogama.

Plasiranim low-kickom u desnu nogu, a zatim i udarcem rukom u bradu srušio je Japanca na pod.

Kraj. Filipović ga je pogodio desnom nogom low-kickom u isto mjesto, bedro lijeve noge, a zatim je Yoshida pao i ostao ležati. Sudac je prekinuo meč, a Japancu je ukazana liječnička pomoć. Yoshidu su morali iznijeli iz ringa, jer nije mogao stati na lijevu nogu.

>>> "Pozdrav svim navijačima i mome sinu Ivanu. Divim se hrabrosti Yoshide koji je prihvatio ovu borbu, odlično se držao. Radujem se polufinalu i finalu u rujnu." - zaključio je borbu Mirko.

Nakon posljednje borbe svi polufinalisti su izašli u ring, Brazilci Minotaur (porazio Mirka), Wanderlei Silva (neriješeno s Mirkom), Amerikanac Barnett (dvije pobjede Mirka) te hrvatski borac.

Polufinala i finala održat će se 10. rujna, iste večeri, a parovi će biti poznati kasnije, nakon odluke Pride-ovih čelnika.

10. rujna je Mirku 32. rođendan, nadamo se kako će ga proslaviti uz pojas Grand Prixa.

Raspored borbi:

1. Dorago vs. Natsula
2. Nakao vs. Eun-Su
3. Takahashi vs. Belfort
4. Rogerio Nogueira vs. Overeem
5. Nakamura vs. Cyborg (Santos)
6. Rodrigo Nogueira vs. Werdum
7. Fujita vs. Silva
8. Hunt vs. Barnett
9. Yoshida vs. Cro Cop

Srđan Hebar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara