Pariz: Pobjeda Blanke Vlašić

Pariz: Pobjeda Blanke Vlašić
NAJBOLJA hrvatska visašica Blanka Vlašić pobijedila je u skoku u vis na atletskom mitingu Zlatne lige u Parizu, preskočivši 199 cm.

Time je postavila osobni rekord. Prije mjesec dana u Hengelu je preskočila 198 cm. Također, to je najboljih rezultat hrvatskih atletičara na mitinzima Zlatne lige.

Osim što je večeras bila u formi, mlada Splićanka pokazala se i dobrom taktičarkom. Nije sve skakala, propuštala je visine, a do 195 cm sve je preskočila iz prvog pokušaja. Nakon 195 cm, uz Blanku su ostale još četiri visašice. Onda je Blanka odlučila propustiti 197 cm i odmah napasti 199. Babakova i Cloete su preskočile 197, ali je Cloete jednom rušila letvicu, što se na kraju pokazalo odlučujućim. Blanka je preskočila 199 iz trećeg pokušaja, kao i Cloete, a Babakova je rušila. Budući da je hrvatska visašica imala pokušaj manje osvojila je prvo mjesto i nagradu od 15.000 eura.

"Osjećala sam da se nešto sprema. Čak sam malo i zakasnila, pa sam morala na brzinu obaviti zagrijavanje", izjavila je Blanka Vlašić za Hrvatsku televiziju.

Istaknula je da se na taktiku propuštanja visina odlučila u dogovoru s trenerom i menadžerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pokazalo se da kad skačem sve na kraju ne ispadne dobro. Riskiranje mi odgovara, i zato sam propustila neke visine. Ostaje mi još preskočiti dva metra. U prvom pokušaju kod 201 malo je falilo. No, sigurna sam da to imam, samo je pitanje vremena", zaključila je Vlašić, dodavši kako se nada da je Pariz dobar uvod za "Hanžeka", atletski IAAG Grand Prix miting u ponedjeljak u Zagrebu.

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik na 100m Amerikanac Maurice Greene u Parizu je doživio drugi poraz u samo četiri dana. Slavio je njegov sunarodnjak Bernard Williams sa 10.05, što mu je najbolji rezultat sezone. Greene, je kao i u Lausannei, bio treći.

U Parizu nije bilo svjetskog rekordera Tima Montgomerya, koji se vratio u SAD, budući da je postao otac. Naime, Marion Jones, najbrža žena svijeta, rodila mu je sina.

Najbolji rezultat sezone na 3.000 metara ostvarila je Rumunjka Gabriela Szabo. Rumunjka je prije posljednjeg kruga imala veliki zaostatak za Marokankom Zhor El Kamch, ali je u odličnom finišu stigla do pobjede i rezultata sezone.

Osim Greena, poraz je doživio i svjetski rekorder na 5.000m Haile Gebrselassie, kojeg su Kenijci slomili odličnom taktikom. Gebrselassie se morao zadovoljiti drugim mjestom, iza Kenijca Abrahama Chebiija.

Drugu pobjedu na mitinzima Zlatne lige ubilježila je Chandra Sturrup na 100m. Ponovno je bila bolja od Amerikanke Kelli White, koja drži najbolji rezultat sezone.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara