Parreira: Pokušali smo sve što smo mogli, ali Francuzi su bili besprijekorni

Parreira: Pokušali smo sve što smo mogli, ali Francuzi su bili besprijekorni

OSAM godina nakon što je Francuska pobijedila Brazil na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, Brazilci su dobili priliku za revanš, no ta je prilika ostala neiskorištenom. Francuski "Les Blues" odigrali su, kako neki mediji komentiraju, "svoju najslavniju utakmicu ikada", dobivši Brazil 1-0 te ušavši u polufinale.

"Imali smo talentirane igrače, jako smo puno radili, no nešto je nedostajalo. Možda igrači nisu dovoljno dugo trenirali zajedno." - pokušao je objasniti poraz Brazilaca njihov trener Carlos Alberto Parreira, dodavši kako je "propustio ispuniti svoju dužnost kao trenera da dovede svoju momčad do finala".

"U Brazilu je trener taj na kojega pada krivica ukoliko reprezentacija pretrpi poraz. Mislim da to neću moći izbjeći." - kazao je Parreira za čiju će momčad ovo biti prvi put od 1990. godine da će propustiti nastupiti u finalu SP-a, napomenuvši pri tomu kako se brazilska momčad nije pripremila za ovakav trenutak pri čemu im poraz još teže pada.

Parreira je Francuzima ipak priznao njihovu nenadmašnu igru, rekavši kako je njihova jučerašnja izvedba bila "bez mane", te dodavši kako je Brazil poražen od strane "vrlo jake momčadi čija je igra bila besprijekorna".

S druge strane, trener francuske reprezentacije Raymond Domenech nije mogao pronaći riječi kojima bi opisao svoje stanje nakon što je francuska odnijela jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti.

"To je nešto posebno. Nekada riječi nisu dovoljne za opis onoga što proživljavate." -izjavio je Domenech, dodavši kako već razmišlja i o Portugalu kojega, kako kaže, neće biti lako dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, za sada mi dopustite da uživam u ovoj pobjedi, Samo vam nogomet može priušiti ovako velike trenutke." - objasnio je francuski trener.

Francuzi su, pored Portugala, Njemačke i Italije, postali četvrtom europskom momčadi koja se plasirala u polufinale SP-a.

"U polufinalu bi trebala biti barem jedna južnoamerička momčad, to je šteta za nogomet." - izrazio je svoje žaljenje zbog nedostatka neeuropskih momčadi u finalu Parreira.

"Trebali smo sjajnu utakmicu koju smo i odigrali. Znali smo da ćemo za nju morati biti fizički spremni i bili smo. Zajedno smo se borili za zasluženu pobjedu. Ne želimo stati na ovome. Ovo je tako prekrasno, želimo da se to nastavi." - izjavio je Zidane, kojemu mediji dodjeljuju epitet "čovjeka utakmice" čija je igra nadahnula Francuze za pobjedu.

"Pokušali smo sve što smo mogli, imali smo nekoliko prilika, no nismo zabili gol. Francuska je igrala jako dobro, imali su više strpljenja i njihova je pobjeda zaslužena." - zaključio je Parreira, čija se momčad ove godine po 18. put pojavila u ovom najvažnijem nogometnom događaju na svijetu.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara