Partizan dolazi u Trnsko

UOČI utakmice s beogradskim Partizanom, trener Zagreba, Andrej Tesla održao je redoviti sastanak s novinarima. Nakon dva poraza u prve dvije utakmice, treće kolo donosi i najjačeg suparnika. Beogradski crno-bijeli gostuju u Trnskom danas u 20.00 sati.

"Cilj nam je odigrati hrabru i dobru utakmicu. Partizan je bez sumnje puno jači, ali pitanje je u kakvom će sastavu doći u Trnsko. Tek kad ih vidimo znat ćemo protiv koga zapravo igramo. U prva dva kola bili su uvjerljivi protiv Šibenke i Heliosa, imaju jaku unutarnju igru i tu ćemo morati dobro raditi kako bi neutralizirali Milojevića i suigrače. Ako to uspijemo bit ćemo puno bliže uspjehu", procjenjuje trener "mrava" uoči današnje utakmice.

Nedoumice oko sastava u kojem će nstupiti Partizan ipak treba uzeti s velikom rezervom. Iako čelnici prvaka SCG-a najavljuju da ih Goodyear liga previše ne zanima i da neće juriti rezultat, u prva dva kola to se nije osjetilo u njihovoj igri. Tijekom listopada uostalom, Partizan će u Goodyear ligi imati odlične "pripreme" za sudjelovanje u Euroligi, gdje su njihove ambicije primarno usmjerene.

S druge strane, košarkaši Zagreba koncentrirani su jedino na Goodyear ligu. Pritisnuti brojnim problemima, svi u klubu su svjesni da treba uložiti maksimalne napore kako bi se momčad što prije stabilizirala i vratila na pobjedničke staze.

"Glavni nam je problem koncentracija igrača za vrijeme igre. Sezonu smo otvorili bez prigode za uigravanje, Marko Tomas je vidno umoran i ovih par dana je imao drugačiji režim, odmarali smo ga i nastojali osvježiti za utakmicu s Partizanom. Miljković je normalno trenirao, ali još uvijek nam silno nedostaje prvenstveno Ivan Tomas koji je motor ove momčadi. Treba nam određeno vrijeme za podizanje momčadske forme, za uigravanje linija i kad to napravimo sve će biti puno lakše", razmišljanja su trenera "mrava" Andreja Tesle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokusiranje na utakmicu s gostima iz Beograda nije izlazilo iz standardnih okvira. Uz skautiranje suparnika, "mravi" su ipak više pozornosti posvetili svojoj, nego igri suparnika.

"Jasno je da smo snimali igru Partizana, da smo dijagnosticirali njegove jake i slabe strane. Pokušat ćemo ih iznenaditi slijedom uočenih manjkavosti u njihovoj igri. Ali ono što je bitno, primarno moramo ispraviti propuste u našoj igri, kako u obrani tako i u napadu. Iz ova dva poraza nadam se da smo svi izvukli određene pouke, Uz neigranje Ivana Tomasa, koji je uvijek davao ritam igri Zagreba i o kojem je uveliko ovisio rezultat naše momčadi, imamo i problem na "jedinici" s Linasom Juknevičiusom, koji je istegao prepone. Nadam se da će se do utakmice naš fizioterapeut Miro Krnić pobrinuti da to bude OK i da će Linas normalno zaigrati", izjavio je Andrej Tesla.

Zbog posebnih sigurnosnih mjera, Trnsko će danas biti "pod okupacijom" redarstvenih snaga, a očekuje se barem dvije tisuće navijača na tribinama.

www.kk-zagreb.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara