Partizan pred Trijumfalnim vratima: Imamo priliku ispuniti san, no još smo daleko

Partizan pred Trijumfalnim vratima: Imamo priliku ispuniti san, no još smo daleko

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: AFP


NAKON pobjede u nezaboravnoj utakmici nad Maccabijem pred 23.000 ljudi u beogradskoj Areni 81:73, košarkaši Partizana nalaze se jednu pobjedu od Final Foura Eurolige u Parizu.

Priliku za to ostvarenje imat će već sutra, kada se u beogradskoj dvorani igra četvrta utakmica serije do tri pobjede u kojoj Partizan vodi 2:1.

"Bit će ih teško dobiti dvaput u tri dana. Sad se ne smijemo opustiti, već moramo biti još oprezniji. U prilici smo napraviti nešto što je san, no još smo daleko. Maccabi mora igrati bolje, no i mi imamo još rezervi", rekao je trener Partizana Vujošević nakon utakmice.

Momčad koju je na ljeto napustila većina stožernih igrača, poput Tepića, Veličkovića, Tripkovića, pred značajnim je ostvarenjem. Na početku sezone prognozirali su im pad i početak života na staroj slavi. No Vujošević se s tim nije složio. Pokazalo se da nova momčad nimalo ne zaostaje za onom prošlogodišnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, nitko od igrača Partizana nije odgovarao na pitanja o plasmanu na završni turnir u Parizu. Odgovor na to pitanje bio je "sljedeće pitanje", što također otkriva o pobjedničkoj strategiji. Idu korak po korak i znaju da im euforija u ovim trenucima ne može biti saveznik.

Nakon utakmice trener Maccabija Pini Gershon slijegao je ramenima, te skok Partizana i velik broj izgubljenih lopti Maccabija vidi kao ključ uspjeha.

"Oni su imali 12 skokova u napadu, mi 18 izgubljenih lopti. To je 37 izgubljenih lopti, a tako se ne može dobiti ovakva utakmica. Da je bilo do 25 izgubljenih lopti utakmica bi imala drukčiji tijek", rekao je Gershon.

Playmaker Maccabija Andrew Wisniewski komentirao je sjajnu navijačku podršku koju je imao Partizan, pa naglasio kako navijači ne igraju i kako velike momčadi moraju pobjeđivati u svim okolnostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara