Partizanovci prijete bojkotom NLB lige, pozivajući na smjenu Danka Radića

TRENERU Partizana Dušku Vujoševiću nisu strani ispadi tijekom utakmica njegovog kluba. Na meti su, opravdano ili ne, najčešće suci premda je bilo i situacija kada se eksplozivni Vujošević obrušio na samo čelništvo regionalne lige.

Zbog nedoličnog ponašanja u 15. kolu NLB lige, kada je u Pioniru gostovala Cibona, Vujošević je kažnjen s tri utakmice suspenzije, a klub s iznosom od 6600 eura. Iz Humske ulice vrlo brzo stigao je ultimatum kojim se prijeti napuštanjem regionalne lige, ukoliko se ne promjene uvjeti odigravanja utakmica.

Novi disciplinski postupak treneru Partizana odlično je poslužio da, ovaj put nešto suptilnije, pokrene hajku na predsjednika HKS-a, sportskog direktora regionalne lige te bivšeg suca Danka Radića.

"Uvjereni smo da je sve ovo tendenciozno jer suce delegira predsjednik hrvatskog saveza Danko Radić, što predstavlja očigledan sukob interesa kada su u pitanju interesi hrvatskih klubova i Partizana. Svjesni smo da bi istupanje iz natjecanja u ovoj sezoni bilo štetno za naš klub, pa vas zato ozbiljno upozoravamo da u slijedećoj sezoni pod ovakvim uvjetima nećemo sudjelovati u NLB ligi. Inzistiramo da se ukine zabrana obnašanja funkcije treneru Dušku Vujoševiću i time pokaže jedna spremnost da se promijeni odnos prema Partizanu, ako NLB liga ima interes da naš klub i dalje bude jedan od njezinih sudionika." - stoji u oštrom priopćenju Partizana, koje potpisuje predsjednik kluba Đorđe Čolović.


Nadalje, u klubu se pozivaju na mnogobrojne sudačke nepravde koje se Partizanu nanose tijekom posljednjih godina, a osim Radića, apostrofiraju se arbitri Ankarali (Turska) i Kolar (Slovenija).

Sjećamo se incidenta koji se lani dogodio u Sarajevu tijekom Final Eight turnira, kada je Vujošević, nezadovoljan suđenjem u finalu protiv kasnijih pobjednika, momčadi FMP-a, Radića okarakterizirao kradljivcem, a njegove suce - skandaloznima. Naš predsjednik ogradio se riječima kako se radi o potpuno ludom čovjeku, na što je Vujošević uzvratio epitetima "zapanjujući idot i najpokvareniji čovjek na Balkanu". Partizan je uslijed Radićevog verbalnog lapsusa namjeravao uzvratiti i privatnom tužbom. Nije se dogodilo, ali Partizanovci na čelu s upornim trenerom nisu niti zaboravili.

"Partizan je više puta bio oštećen, a posebice u finalnoj utakmici protiv FMP-a. Uoči te utakmice suci su bili u alkoholiziranom stanju i zbog toga smo tražili od vodstva lige da poduzme odgovarajuće korake što nije učinjeno." - podsjećaju u priopćenju.

Ove sezone Partizanovci su, kako tvrde, oštećeni na gostovanju u Zadru, kao i u prvom poluvremenu beogradske utakmice protiv Cibone. Podsjetimo, Vujošević je tada isključen jer je krajem druge četvrtine verbalno napao suca Andreja Lovšina te ga povukao za dres. Utakmica je prekinuta na 15 minuta, no u nastavku je Partizan ipak slavio, rezultatom 82:71.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara