Pat Barry: Cro Cop je i dalje čudovište!

Tekst: Totalsport
Foto: Index

AMERIKANAC Patrick Barry, sljedeći protivnik 35-godišnjeg hrvatskog gladijatora Mirka Filipovića, u superlativima je progovorio o hrvatskom borcu uoči njihove međusobne borbe sljedeće subote.

Ona će se održati u sklopu priredbe pod imenom UFC 115 u Vancouveru.

"Kada sam se prebacio na mješovite borilačke vještine, Mirko je bio broj 1 na mom popisu. Mirka krivim za razvoj mješovitih borilačkih vještina. Natjerao je nas ostale da evoluiramo", rekao je 30-godišnji Amerikanac rodom iz New Orleansa, koji je 2008. godine kickboxing zamijenio mješovitim borilačkim vještinama i otad je na omjeru od pet pobjeda i jednog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reći ću ovo ponovno, to sam, uostalom, svima i ranije govorio: Cro Cop je isti borac kakav je prije bio, i dalje je isto čudovište. I dalje je ubojit kao i prije, nije ništa stariji, slabiji, ni u kojem slučaju nije lošiji. Ostali su se popravili i zato je imao lošije rezultate u posljednje vrijeme. Ako netko zaista misli da je Cro Cop prošlost, neka uskoči u ring umjesto mene sljedeće subote. Neće mi smetati", dodao je Barry o Filipoviću, kojem je nakon poraza od Gabriela Gonzage 2007. godine i kasnije ozljede ligamenata koljena karijera pomalo u silaznoj putanji.

Izjavu za ESPN-ov portal u kojoj je komentirao svoju motivaciju za nastavak karijere dao je i sam Filipović:

"Borit ću se sve dok budem mogao, sve dok budem spreman i dok me ljudi budu htjeli gledati. Mješovite borilačke vještine u strašnom su razvoju i borci su sve kompletniji nego što je prije bio slučaj, a za pobjedu danas također morate imati i svoj dan. To ne znači da tražim nekakve isprike, ali ponekad se ne osjećate dobro i ne osjećate da se želite boriti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara