Pele: Maradonu ne treba ozbiljno shvaćati

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

POSTOJE li sportaši koji nikada neće stati jedan pored drugoga i srdačno si pružiti ruke onda su to Pele i Diego Maradona, bez sumnje dvojica najvećih nogometaša svih vremena.

Novi povod za nastavak verbalnog rata je utakmica između Argentine i Brazila koja će se u subotu, u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na SP 2010. godine u Južnoafričku Republiku, odigrati u Rosariju.

Na tu je temu Maradona nedavno dao intervju u kojem se dotaknuo i brazilske legende Pelea. Nakon što je argentinski izbornik izjavio da u momčadi ima bolje igrače od onih od kojih je satkana brazilska reprezentacija, nije propustio priliku još jednom reći da je on sam bio bolji igrač od Brazilca.

"U jednoj anketi u kojoj su glasovali obični ljudi, Pele je osvojio drugo mjesto iza mene. Nitko mi to ne može oduzeti. A u jednoj drugoj anketi u Brazilu, također je bio drugi u izboru za najboljeg sportaša, iza Ayrtona Senne. Trebao bi prestati osvajati druga mjesta", kazao je Maradona.

Peleov odgovor nije trebalo dugo čekati, a kada je stigao bio je kratak, premda je spomenuo i Argentinčeve kvalitete:

"Postoji mogućnost da jednoga dana on postane dobar trener. A, što se ostaloga tiče, znamo svi vrlo dobro tko je Maradona, pa sve što govori nije niti vrijedno ozbiljnog shvaćanja."

Na redu je novo Maradonino obraćanje javnosti u nastavku sukoba riječima igrača koji su obilježili nogometnu igru. Sigurno je tek da ga neće trebati dugo čekati

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara