Pelikan: Dinamo me nije plaćao devet mjeseci, hrvatski nogomet je pun korupcije

ANTHONY PELIKAN, australski veznjak koji je u travnju 2004. potpisao četverogodišnji ugovor s Dinamom, napustio je zagrebački klub i vratio se u Australiju, te u razgovoru za Herald Sun iznio teške optužbe na račun svog donedavnog kluba.

Podsjećamo, bivši veznjak Melbourne Knightsa potpisao je četverogodišnju vjernost Dinamu u travnju 2004., ali nije niti jednom zaigrao u postavi Dinama, neovisno o vrsti natjecanja (prvenstvo, Kup, Kup UEFA).

Pelikan, koji je rođen u Australiji od roditelja hrvatskog porijekla, tvrdi kako je jedini novac koji mu je Dinamo isplatio bio onaj koji je dobio pri potpisivanju ugovora, nakon toga punih devet mjeseci navodno nije dobio ni novčića.

"U malim europskim zemljama kao što je Hrvatska nogomet je pun korupcije. Ako si stranac i nemaš nekog iz vrha iza sebe, jako se teško probiti." - kazao je Pelikan u razgovoru za australski Herald Sun, pa dodao kako su prvi veći problemi izbili kad je Dinamo po prvi put ove sezone promijenio trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam pitao novog trenera zašto mi ne pruži priliku da se dokažem, odgovorio mi je kako netko "iz vrha" gura svoje igrače." - izjavio Pelikan, ustvrdivši kako se zbog napada navijača Dinama na igrače s vremenom počeo plašiti za svoj život.

Herald Sun piše kako je Pelikan preko svog pravnog zastupnika Johna Didulice uspio s Dinamom isposlovati odlazak iz kluba, a cijeli slučaj prijavio je krovnoj svjetskog nogometnoj organizaciji, FIFA-i.

U Dinamu nisu imali komentara na Pelikanove optužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara