Pero Metličić razmišlja o povratku u Zagreb

RUKOMETAŠU Petru Metličiću, nakon trogodišnjeg angažmana u Ademar Leonu,  uskoro istječe ugovor koji hrvatski reprezentativac neće produljiti. Pero karijeru nastavlja i dalje u Španjolskoj, ali u Ciudad Realu čija ponuda daleko premašuje iznos koji Leon može ponuditi za nastavak suradnje.

Iako Pero u razgovoru za Večernji list nije govorio o ciframa, rekao je kako je zadovoljan igrom u Ademaru. "Rezultatski je bilo očekivano, Ademar ipak nije od "velikih". Meni je koristilo, napredovao sam, naučio štošta. Bio je to moj dobar potez, stigao sam kada još nismo imali svjetsko i olimpijsko zlato." - pojašnjava Metličić.

Petar Metličić kaže kako nije imao sreće na listama za reprezentacijske nastupe te da mu je žao što se nije našao među sedmoricom na SP-a u Portugalu. "Nemam sreće, u generaciji sam s Ivanom Balićem i Mirzom Džombom. Fantastični su, atraktivni, u napadu nude spektakl. Zadovoljština mi je što treneri cijene moju igru, što ljudi vole kako igram." - smatra Metličić.

Što se tiče budućnosti Pero ostavlja sve mogućnosti otvorene, a kako se čini, život u Španjolskoj je previše dobar da bi ga zamijenio nepovoljnom (barem za rukometaše, ali i većinu sportaša) hrvatskom stvarnošću.

"Rano je još o tome govoriti, premda sam razmišljao o povratku nakon što odradim ugovor u Ciudad Realu. Razgovarali smo i sada, ali me odvratila kvaliteta hrvatske lige, bio bi to za mene u najboljim godinama sportski korak natrag. A ne znači da ću s trideset i jednom biti za staro željezo, možda budem još bolji." - optimistično zaključuje Metličić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara