Peroš ima papir: Klub sam ostavio sa 14 milijuna kuna na računu, a sada smo 15 u minusu!?

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

BROJKE znaju biti nemilosrdne. Shvaćaju to i u Hajduku, čiji predsjednik Joško Svaguša je u besprijekorno pripremljenoj emisiji "Istinom do gola" kod Zdravka Reića, bez dodatnog objašnjenja izjavio kako će Hajduk završiti godinu sa 20 milijuna kuna minusa. I ne samo to; Svaguša tvrdi da je klub u prvih sedam mjeseci u minusu 15 milijuna kuna, a bivši predsjednik Mate Peroš isticao je da je klub ostavio sa 14 milijuna kuna na računu.

Štoviše, bivša se vlast dičila činjenicom da klub konačno ostavlja na čvrstim nogama. Odjednom, na računu je opet minus. I to nekom čudnom logikom, jer ukoliko je Peroš ostavio 14 milijuna kuna, bez priljeva novca od transfera Kalinića, Brkljače i Gabrića te većeg sponzorskog novca, pa sve i da oni nisu naplaćeni (a nisu), minus ne bi trebao biti veći od deset milijuna kuna. Nova vlast potrošila je 18 milijuna kuna na Sharbinije i isplatila novac u kešu, a koštao je i trener Reja, kao i njegov pomoćnik.

Danas će pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori u Zagrebu Peroš ponovo položiti prisegu i vratiti se u svoj ured. Ipak, na izjave Svaguše želio je reagirati: "Naprosto, jer su njegove riječi netočne, a brojke koje ističe, nebulozne".

Peroš tvrdi da ima račun i spremno ga polaže: "Postoji primopredajni zahtjev, koji je gospodin Svaguša potpisao, zajedno sa mnom, direktorom Milanom Prgometom i odvjetnikom Damirom Primorcem, i na njemu jasno stoji da smo klub ostavili u plusu od 14 milijuna i 350 tisuća kuna. Svaguša može potražiti i neka mu podatke daju nadležne financijske institucije. Ne želim ulaziti u rad nove vlasti, znam da su kupili Reju i braću Sharbini, ali neću trpjeti da se iznose neistine o našem poslovanju."

Peroš tvrdi da je klub ostavio s potraživanjima od transfera Brkljače, Kalinića, Gabrića te glavnih sponzora. Također, nejasne su mu tvrdnje o troškovima, jer 96 milijuna kuna, koliko Svaguša namjerava potrošiti do kraja sezone, smatra prevelikim novcem.  "Zaista ne znam odakle takva cifra, jer za funkcioniranje kluba potrebno je 50-60 milijuna."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara