Pet dekada čekanja se isplatilo: Maleni ruski obješenjak izvrgava braniče ruglu kao i Pele `58

IAKO je odigrao samo dvije utakmice, Andrej Aršavin po mnogima je jedan od najboljih igrača Europskog prvenstva. No, neki su otišli čak tako daleko da su njegov debitantski nastup na Euru u Austriji i Švicarskoj usporedili sa onim legendarnog Pelea sa Svjetskog prvenstva 1958. godine u Švedskoj.

Kao ni sada Aršavin, Pele također nije igrao prve dvije utakmice na spomenutom prvenstvu, već je debitirao u trećoj utakmici skupine protiv SSSR-a i odmah oduševio svijet, zabivši do kraja natjecanja čak šest golova, uključujući dva u finalu.

Poslije finala Pele se rasplakao, a isto je učinio i Aršavin nakon pobjede nad Nizozemskom, pa se tu nalazi i još jedna sličnost, ona naglašene emocionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i Pele, Aršavin nosi broj deset, a može igrati, baš kao i Brazilac, na poziciji špic, polušpic, gdje je podjednako kvalitetan kao kreator, kao i strijelac. Aršavin također ima vještinu da učini nešto sasvim neočekivano, zbog čega je nerješiva enigma za braniče.

Obrambeni igrači doslovno strepe od igrača poput Aršavina i Pelea pa ih se praktički boje napasti. Naime, osim toga što je nevjerojatno brz, Andrej ima i fantastičnu tehniku te zavidan dribling, zbog čega je baš kao što je to bio Pele upravo nezaustavljiv.

Iako je čak deset godina stariji nego što je to bio Pele kada je došao na veliku pozornicu, Aršavin zaista ima predispoziciju da postane jedan od najboljih igrača svijeta.

V.B.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara