Petrović: Antić mora napraviti drastične izmjene, ako želi pobijediti Nijemce

Tekst: V.B.
Foto: AFP

PROSLAVLJENI srpski trener Ljupko Petrović najavio je današnju utakmicu Njemačke i Srbije, istaknuvši kako je za Orlove ona biti ili ne biti.

"Srbija mora igrati na pobjedu, sve ostalo značit će povratak kući. Bez obzira na sve što se događalo u prvoj utakmici s Ganom, nemam nikakve dileme da možemo pobijediti Nijemce. Međutim, treba napraviti drastične izmjene u momčadi u odnosu na utakmicu prvog kola", rekao je Petrović za Nezavisne novine.

"Gotovo da smo sve već izgubili u prvoj utakmici, kada smo poraženi od Gane, i zato protiv Njemačke ne smijemo kalkulirati. Objektivno šanse su nam male za plasman dalje, ali ako zaista želimo u drugi krug onda danas moramo pobijediti Nijemce. Nogometaši moraju biti svjesni da nemaju što izgubiti", dodao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović zagovara i promjenu taktike za utakmicu s Njemačkom.

"Mislim da bi trebalo da im se suprotstavimo s jednim napadačem, dva bočna igrača i s trojicom u sredini. Najistureniji trebao bi biti Nikola Žigić. Iza njega stavio bih Miloša Krasića i Milana Jovanovića. Mislim da protiv Gane nismo imali igru i rješenje u sredini terena. Zato bih Krasiću i Jovanoviću, koji su protiv Gane igrali po bokovima, protiv Nijemaca dao nešto drugačiju ulogu", istaknuo je Petrović.

"Samo bez srljanja. Treba odigrati disciplinirano, ne praviti nepotrebne greške, jer tako unosimo paniku, koja nas je skupo koštala u prvom kolu. Treba odigrati pametno, čekati pravu priliku i pokušati postići gol. U nogometu je sve moguće i treba se nadati uspjehu. Potrebna nam je pobjeda, iako bi i remi u neku ruku ostavio šanse za plasman u nastavak".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara