Piturca: Ovoga puta ćemo Francuzima zabiti gol

Piturca: Ovoga puta ćemo Francuzima zabiti gol

KAPETAN rumunjske nogometne reprezentacije Cristian Chivu nije zabrinut uoči dolaska Francuske u kvalifikacijama za SP. Niti jedni niti drugi dosad nisu blistali u sedmoj kvalifikacijskoj skupini. Rumunjska je šokantno izgubila u Cluju od Litve s 3:0, a gostujuća pobjeda protiv Farskih Otoka 1:0 nije baš bitno popravila raspoloženje i optimizam navijača rumunjske reprezentacije. Francuzi su, pak, u Beču izgubili od Austrije 3:1, a na Stade de Franceu su pobijedili Srbiju 2:1.

"Navikli smo igrati teške utakmice i stoga nam neće biti posebno opterećenje dvoboj protiv Francuske, jedne od najjačih svjetskih reprezentacija", kaže Chivu uoči susreta u Constanti i dodaje: "Igramo protiv velikog protivnika i zato moramo biti mudri. Dovoljno smo pametni da ćemo znati poništiti razliku u klasi između francuskih i naših nogometaša".

Ove dvije reprezentacije su na Euru minulog ljeta odigrale prilično negledljivu utakmicu koja je završila rezultatom 0:0. "Ovo će biti sasvim drukčija utakmica. Iako Francuzi u svom sastavu imaju spektakularne nogometaše, mi smo domaćini i želimo pobjedu", kaže izbornik Rumunjske Victor Piturca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama bi mogao pomoći izostanak Williama Gallasa kod Francuza. Bez takvog igrača, cijeli obrambeni sustav kod Francuza mogao bi se naći u problemima", dodao je Piturca.

Rumunjski mediji strahuju da će njihova reprezentacija igrati defenzivno. Piturca, koji će prvi puta u kvalifikacijama na raspolaganju imati i najboljeg napadača Adriana Mutua, kaže da neće biti tako: "Ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat, morat ćemo zabiti poneki gol. A to se ne može bez napadačke igre", ohrabruje na kraju rumunjski izbornik simpatizere ''žutih''.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara