Platini Englezima: Vaš nogomet je izgubio dušu!

ČELNIK UEFE, Michel Platini, poručio je sinoć Englezima kako su platili visoku cijenu nekvalificiranja na Euro jer je engleski nogomet izgubio ono najbitnije, svoju dušu.

Platini smatra da Englezi trenutačno plaćaju zbog politike otvorenih vrata koja je omogućila stranim igračima da preplave engleski nogomet.

"Kada izgubiš nacionalnu momčad, to je kao da si izgubio dušu svog nogometa. Smatram da ovo nije baš katastrofa, ali su sigurno loša vremena za Englesku. Iako se mogu tražiti razlozi zbog čega je do ovoga došlo, činjenica je da nemate previše dovoljno kvalitetnih nogometaša za nacionalnoj momčadi. I to je tako", poručio je Englezima u velikom intervjuu čelik Uefe  i dodao:

"Glavni problem je u tome što ste dopustili prevelikom broju stranaca da igraju u vašoj ligi, a  to nikako ne odobravam. Iako mi se sviđa vaš nogomet, ne sviđa mi se njegova liberalnost i mogućnost da toliko stranaca dolazi u vaše klubove."

"Pogledajte recimo Arsenal. Nemate niti engleskog trenera, niti engleske igrače, možda vrlo brzo niti engleskog predsjednika. Čemu onda uopće oni igraju u engleskoj ligi.", ironično to govori Platini jer su Arsenal do preporoda doveli upravo Platinijevi sunarodnjaci.

"Ako se gledaju brojke u Ligi prvaka, onda je situacija tu još puno gora za vas. Mogu se izbrojiti 95 Brazilaca, 94 Francuza i samo 45 Engleza."

"Da  odlučujem, izabrao bih engleskog izbornika"

Osim toga Platini je savjetovao čelnicima FA-a da izaberu domaćeg stručnjaka koji će u narednom periodu voditi tri lavića, ali je isto tako konstatirao da ne vidi niti jednog kandidata koji bi mogao zadovoljiti vrlo zahtjevne kriterije koje će budući izbornik morati zadovoljiti u Engleskoj.

"Kad bih odlučivao o engleskom izborniku, pokušao bih naći dobrog engleskog trenera kojemu svi vjeruju i koji će od vaših kvalitetnih igrača napraviti dobru momčad. Problem je u tome što nema engleskih trenera koji treniraju klubove u Ligi prvaka.

Na kraju je Platini izjavio da ga poraz od Hrvatske nije šokirao jer Hrvati imaju odličnu momčad.

"Kada vas je Hrvatska pobijedila na Wembleyu i izbacila s Eura, bio sam malo iznenađen, ali ne i šokiran. Nakon takvog poraza, jasno je kako je engleski nogomet u krizi."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara