Platini: Irska je poseban slučaj

Platini: Irska je poseban slučaj

 PREDSJEDNIK Uefe to je izjavio jučer u Belfastu prigodom predaje priznanja napadaču Sjeverne Irske Davidu Healyju koji je u kvalifikacijama za Euro bio najbolji strijelac sa 13 golova, čime je premašio Davora Šuker koji je prije dvanaest godina zabio jedan manje.

Irski nogometni savez planira zajedničku ligu sa Sjevernim Ircima sljedeće sezone, međutim postoje strahovi kako ta liga dugoročno neće donijeti ništa dobro.

"Moramo se posavjetovati s Uefom, ipak  je s Irskom specifična situacija, samo zajedno mogu naprijed, no vidjet ćemo još", rekao je Platini.

Ipak, glavna zvijezda i događaj večeri bio je mladi napadač David Healy. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako nagrada službeno ne postoji, to je bila moja ideja, da se nagradi rekord najvećeg broj golova u kvalifikacijama", odao je Platini počast sjevernoirskom napadaču.

"Postići 13 golova nije loše, tri protiv Španjolske, nadam se da ću i ubuduće svojim golovima pomoći reprezentaciji", rekao je Healy.

Nažalost, njegovih 13 golova nije odvelo Sjeverne Irce na Euro, kao što su Šukerovi odveli Hrvatsku prije 12 godina.

"Uefa ima 53 članice, a samo ih 16 može na Euro. To znači da na kraju 37 država otpada, nadajmo se da će u skoroj budućnosti više zemalja moći sudjelovati u završnici svjetskih i europskih završnih smotri", zaključio je Platini.

F.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara