Platini: Sarkozyjev prijedlog o prekidanju utakmica je apsurdan

Platini: Sarkozyjev prijedlog o prekidanju utakmica je apsurdan

PREDSJEDNIK Uefe Michel Platini nazvao je inicijativu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja o prekidanju utakmica u slučaju vrijeđanja nacionalne himne – apsurdnom.

U prijateljskoj utakmici između Francuske i Tunisa 14. listopada na Stade de Franceu, tuniški navijači izviždali su francusku nacionalnu himnu, nakon čega je Sarkozy zatražio izvanredan sastanak s predsjednikom Francuskog nogometnog saveza Jeanom-Pierreom Escalettesom gdje je iznio svoju ideju.

"Ako se utakmice počnu prekidati radi zviždanja za vrijeme nacionalne himne, onda isto tako može doći do prekida kada se vrijeđa i ometa bilo kojeg igrača ili vratara prilikom prekida i slično. To je apsurdno", izjavio je Platini za Le Monde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još je jednom je nogomet postao žrtvom političkih igara. Kada sam ja igrao za Francusku prije trideset godina, Marseljeza je izviždana skoro na svakoj utakmici. Ali u to vrijeme političare nogomet nije zanimao i nisu se miješali u takve stvari. Zvižduci nisu bili upućeni radi vrijeđanja Francuske, već radi sportskog rivaliteta", dodao je predsjednik UEFA-e. 

Tuniški navijači su posebno na piku imali napadača Marseillea Hatema Ben Arfu, koji je izabrao igranje za Francusku iako je tuniškog porijekla.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara