Platini Tadiću dao dokaze o upletenosti mafije u srpski nogomet!

Foto: alo

POSJET predsjednika Uefe "regiji" bio je sve samo ne ugodan za prijatelje Josipovića i Tadića, a posebno se crvenio predsjednik Srbije, kojem je Platini dostavio dokaze o nesmetanom djelovanju mafije u srpskom nogometu. Naravno, da je na istu temu imao što razgovarati i sa hrvatskim predsjednikom.

Problem huligana je bio samo jedna tema razgovora


Iako su poslije 40-minutnog sastanka u zgradi Predsjedništva Srbije iz Tadićevog kabineta izdali priopćenje u kojem stoji "razgovarali smo o spriječavanju nasilja na nogometnim utakmicama, neredima koje su srpski huligani napravili na utakmici naše i reprezentacije Italije u Genoi prošle godine, kao i na mečevima naših klubova na europskim natjecanjima", Alo doznaje kako je upravo upliv organiziranog kriminala u sve pore srpskog nogometa razlog Platinijevog dolaska u Beograd, prilikom kojeg se nije sastajo s čelnicima srpskog nogometnog saveza, kao što se ni u Zagrebu nije počastio službenim druženjem s Markovićem.

Na sastanku Tadića i Platinija i prvi srpski obavještajac

Isti izvor navodi da su Sastanku u Predsjedništvu prisustvovali su i prvi srpski obavještajac direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Saša Vukadinović i generalni sekretar UEFA Gianni Infantino. Upravo Talijanov dolazak ukazuje da je tema razgovora Platinija i Tadića bilo i namještanje utakmica u Srbiji, pošto je prošlih godina upravo Infantino bio prvi čovjek u svim istragama o namještanju mečeva u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Platinijeva kolonijalna turneja po Divljem istoku

Upravo zbog ovog gorućeg problema, Platini je očitao bukvicu i predsjednicima Poljske, Bugarske i Rumunjske, a njegov dolazak u Beograd bio je obavijen velom tajne.

"Zaista ne znam kada će doći Platini. Njegov dolazak u Beograd nije u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, već mu je domaćin državni vrh. Ne mogu vam ništa reći. Dogovor je da se ne priča o njegovoj posjeti." izjavio je predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić za Alo.

O namještaljkama nije uspio pričati s Kosoricom, ali je s bugarskim ministrom unutrašnjih poslova

Srbi ističu kako je u listopadu prošle godine Platini neuspješno pokušao sastati se s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, kako bi razgovarali o nasilju navijača, ali i namještanjima utakmica, ali ga je tada primio samo hrvatski ministar sporta Radovan Fuchs.

Tim povodom je bio i nekoliko dana kasnije u Sofiji, gdje je službeno došao u obilazak stadiona, a zapravo je došao razgovarati o namještenom susretu bugarskog kupa iz 2009, Marek-Kiliakra. Tada također nije razgovarao s čelnicima Bugarskog NS, nego s ministrom policije Cvetanom Cvetanovim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara