Pletikosa: Bit ću opet prvi vratar Hrvatske

Pletikosa: Bit ću opet prvi vratar Hrvatske

NEKADA prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa razočaran je razvojem svoje karijere u posljednjih šest mjeseci, no najavio je kako će na mjestu prvog vratara uskoro zamijeniti Tomislava Butinu.

Pletikosa od Europskog prvenstva u lipnju vuče ozljedu, izgubio je mjesto prvog vratara u reprezentaciji, a zatim i u Šahtaru, koji ga čak nije prijavio za Ligu prvaka.

"Cijela situacija mi je pomogla, iz svih ozljeda izašao sam još jači. S većom voljom za radom, samopouzdanjem. Sada sam zdrav, treniram i vjerujem da ću u ovoj godini vratiti jedinicu u Šahtaru i reprezentaciji. Nije da sam sada prepotentan, samo vjerujem u sebe. Nitko mi ne može zabraniti da pokazujem svoje ambicije, i to bez obzira na Laštuvku u Šahtaru i Butinu u reprezentaciji." - izjavio je Pletikosa u intervjuu za Večernji list.

Pletikosi je jasno da svaki igrač mora ponekad doživjeti poneki pad u karijeri, no žao mu je što je do toga došlo upravo pred Europsko prvenstvo u Portugalu. Smeta mu i što mu se svaka ozljeda dogodila na pripremama hrvatske nogometne reprezentacije, pa je s poslodavcima zbog toga vodio vrlo neugodne razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara bi li odustao od igranja za reprezentaciju da mu Ahmetov to sugerira, Plete je rekao kako nema šanse da bi ga itko zaustavio da nastupi za reprezentaciju. No, čini se da to neće ni trebati jer postoji mogućnost da Pletikosa karijeru uskoro nastavi u nekom drugom klubu, najvjerojatnije engleskom.

"Možda me predsjednik uz pristojnu ponudu i pusti. Osobno mi je veliko zadovoljstvo što ima interesenata za mene. WBA nije jedini, ima još klubova koji me žele. Engleska mi je i dalje broj jedan na listi odlazaka." - komentirao je Pletikosa ponudu West Bromwich Albiona čiji je šef prema informacijama u engleskim medijima za našeg vratara ponudio 2 milijuna funti. 

Iako je Stipe jednom prilikom izjavio kako mu se čini da je njegova najveća greška to što je iz Splita, a ne iz Zagreba, u intervjuu za Večernji list rekao je kako respektira i izbornika Kranjčara i predsjednika HNS-a Markovića, te da želi da oni respektiraju sve ono što je on dao reprezentaciji proteklih godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara