Pletikosa i Carević u Hajduku?

Pletikosa i Carević u Hajduku?

VRLO je izgledno da će na Poljud na posudbu doći Mario Carević, koji je dobio pozitivan znak od šefova Stuttgarta. Opcija ostanka/povratka vratara Stipe Pletikose nije toliko sigurna, ali nije nimalo nemoguća.

Da bi Stipe ostao u Splitu treba se poklopiti nekoliko faktora. Prvi korak za povratak omogućio mu je Mirce Lucesc, trener Šahtara, koji je unotoč tome što Stipe odlično brani u pripremnim utakmicama odlučio kako će dres s brojem jedan dati Janu Laštuvki, piše Slobodna Dalmacija. Na nedavnoj utakmici ukrajinskoga Superkupa (Šahtar - Dynamo 0:2)  rumunjski trener Pletikosu uopće nije kandidirao za prvi sastav.

Za drugi uvjet povratka pobrinuo se sam gazda Ahmetov. On je u slučaju eventualne Pletikosine prodaje, odredio odštetu od tri milijuna eura. Za Stipu su zainteresirani mnogi klubovi, posebno nakon što je sjajno branio na Svjetskome prvenstvu u Njemačkoj. Ali, problem je cijena zbog koje klubovi odustaju kada čuju Ahmetovu cifru.

Za povratak u Hajduk trebao bi se pobrinuti i sam Pletikosa, što je treći uvjet ostanka/povratka. Stipe bi trebao izraziti želju da još neko vrijeme provede na posudbi u Hajduku.

Stipe ima još tri godine ugovora sa Šahtarom, ali on ih ne namjerava provesti čekajući kada će se nešto dogoditi njegovu konkurentu ili pak kada će Ahmetov sniziti odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u Poljudu ništa ne žele reći o Pletikosi, sigurno je da na njega ozbiljno računaju i priželjkuju da se poklope gore navedeni faktori.

Za Maria Carevića je vrlo izgledno da će idući tjedan biti na Poljudu. Iz Stuttgarta, s kojim ima potpisan ugovor do 2008., je stigao pozitivan odgovor o posudbi.

24-godišnjeg mladog reprezentativca Hajduk želi na posudbu na godinu dana, a postoji mogućnost da nakon toga od njemačkog prvoligaša otkupi ugovor i ostane i dalje u Hajduku.

Carević od šefova njemačkog prvoligaša nije dobio definitivni pristanak, ali je dat signal da će se situacija u njegovu korist vrlo brzo riješiti. Kako Carević već godinu dana ne igra u prvoj postavi, već duže vrijeme je u potrazi za novim klubom.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara