Pletikosa napušta Šahtar, moguć povratak u Hajduk

HRVATSKI reprezentativac i nedovoljno iskorišteni vratar ukrajinskog prvaka odlučio je otići iz Šahtara. Pletikosa se nada budućnosti u Engleskoj ili, ako treba, Hajduku.

"Odlazim iz Šahtara, odluku sam priopćio treneru Lucescuu, predsjednika ionako duže nema. Rumunj shvaća, obećao je pomoć kod Uprave kluba i mogućih novih poslodavaca." - rekao je Pletikosa za Sportske novosti.

Stipe Pletikosa kaže kako je razočaran u vodstvo kluba koje ga je ostavilo na cjedilu nakon niza ozljeda zbog kojih nije branio, a nakon čega je izgubio status prvog vratara momčadi.

"U klubu je sve bilo OK do ozljede. Kad sam treći put ozljedio mišić predsjednik Ahmetov se naljutio. Osjetio sam da gubim status i u siječnju sam, temeljem odlične ponude iz Engleske, tražio da me puste na posudbu. Očekivao sam sve, samo ne da će kazati kako im trebam i da moram ostati." - kaže Pletikosa.

Bivši vratar Hajduka se nada kako će mu trener Lusescu pružiti priliku da se barem u završnici ukrajinskog prvenstva dokaže, a za njega su zainteresirani i neki engleski klubovi. "Išao bih i na posudbu, novac mi ionako nije presudan. Važno mi je braniti jer samo tako mogu ići na SP." - kaže Stipe željan branjenja i nastupa u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pletikosa kaže da ako i ne bude ponuda iz inozemstva da bi se želio vratiti u Hrvatsku i to samo u Hajduk. Zanimljiv je podatak i da vratar reprezentacije zamjera odnos izbornika prema njemu tijekom mjeseci oporavka.

"Kad nakon toliko godina budeš izostavljen očekuješ da te izbornik o tome osobno obavijesti, a ne preko novina. Možda sam preveliki romantičar. Svi živimo za nacionalni dres i svakome je trauma kad otpadne. Ako si doista dio te obitelji očekuješ da te šef pozove i s nekoliko riječi pojasni stvar." - kaže razočarani Stipe.

Pletikosa se slaže da je neigranje u Ukrajini bilo glavnim razlogom zbog kojeg nije pozvan na utakmice protiv Islanda i Malte, međutim ne može se pomiriti s načinom komunikacije prema njemu. "Zabolio me odnos kojim su obezvrijedili 6 godina profesionalnosti i stopostotne privrženosti reprezentaciji." - požalio se Pletikosa koji tvrdi da je glede toga sazrio te da je silno razočaranje odradio u sebi.

Unatoč svemu Pletikosa, što je vrlo pohvalno, ne odustaje od nastupa za reprezentaciju. "Pozovu li me biti ću sretan jer je nacionalni dres najveća emocija, ostalo je odrađivanje posla." - rekao je optimistični Stipe Pletikosa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara