Pletikosa se sam nudi Hajduku

NAKON velike pobjede Hajduka u prvom kolu HNL-a, stigla je vijest da se drugi reprezentativni vratar Stipe Pletikosa po svaku cijenu želi vratiti u Hajduk.

Naime, Pletikosa se unatoč brojnim špekulacijama oko izbora svog novog kluba oduvijek nadao da će se vratiti u svoj matični klub podno Marjana.

Tako su se kao mogući kupci spominjali grčki AEK, a potom i škotski viceprvak Celtic.

No, gazda Šahtara Ahmedov u početku nije želio pregovarati oko odlaska Stipe iz Donjecka, jer je za njega platio poveću svotu novca, te je za odštetu tražio vrtoglavih dva milijuna dolara.

Iako je Pletikosa bio izrazito nezadovoljan svojom minutažom u Šahtaru, a za utakmice u Ligi prvaka nije bio niti prijavljen, milijarder Rinat Ahmetov htio ga je zadržati zbog sigurnosti koju mu pruža jedan takav vratar u eurposkim natjecanjima, pa makar samo i grijao klupu.

26-godišnji Splićanin bio je spreman otići bilo gdje, ukoliko bi dobio priliku za igru.

"Želio bih pomoći Hajduku da učini nešto više u Europi." - izjavio je Pletikosa nedavno.

Čini se kako bi mu se želja mogla konačno ispuniti.

Posao s Celticom nije prošao baš najbolje, a koliko je poznato u Škotskoj su se lomila koplja oko Pletikose i nekadašnjeg vratara Rangersa Anttija Niemia. Poznato je da je Splićanin bio tek sporedna opcija, ukoliko Niemi odustane od povratka u Škotsku.

Iako Pletikosa ima ugovor sa Šahtarom do prosinca 2007., čini se da je uspio nagovoriti Ahmatova da ga pusti barem na posudbu.

Tako se, od puste želje za povratkom i ljutnje zbog propalog posla s Celticom, odlučio sam ponuditi svom bivšem klubu, kako pišu i 24 sata. Odgovor Hajduka na ovu lijepu gestu još se očekuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara