Pletikosa: U Makedoniji su nas provocirali dresovima Zvezde i Partizana

STIPE PLETIKOSA stigao je u Čatež iz Rusije ipak pomalo razočaran drugim mjestom koje je njegovom Spartaku pripalo u ruskom prvenstvu. Neprikosnovena jedinica Slavena Bilića smatra da radi o trenutno najboljem ruskom klubu, ali sudbina je htjela da prvaci, momci iz Zenita u posljednjoj minuti njihove posljednje ovosezonske utakmice odbiju loptu s gol linije... Spartak je svoje na drugom terenu odradio, ali Fortuna se, eto, nije nasmiješila.

"Časno smo odigrali cijelu sezonu, no nažalost, prvi nismo. U ligi u kojoj je teško nanizati i tri-četiri uzastopne pobjede, gdje se u gostima jako teško osvajaju bodovi, naš glavni konkurent Zenit je slavio u 10 od 11 posljednjih nastupa.Kako ćemo biti zadovoljni kada smo već treću sezonu uzastopno drugi, već sedam godina je Spartak bez naslova prvaka. Dali smo i sada sve od sebe, igrali najbolje, no što se može kada je to bilo dovoljno samo za drugo mjesto. U nedjelju nas je bodrilo 50 tisuća navijača, , doista su fenomenalni, oni su nam bili velika podrška, pa je šteta još i veća što je sve ovako završilo." - ispričao je Plete u razgovoru za Glas Dalmacije.

A potom se odmah prešaltao na vedrije teme. Susret s reprezentacijom poseban je gušt, a Stipe kaže da nema nimalo straha uoči neugodnog puta za Makedoniju.

Makedonce respektiramo, ali kvaliteta je na našoj strani. Mirni smo potpuno, psihički smo i pojedinačno i momčadski vrlo jaki, te ćemo odigrati kako znamo, a to će nam biti dovoljno da ostvarimo cilj već u prvoj utakmici od predstojeće dvije." - odlučan je bivši Hajdukov vratar, koji tvrdi da se ne boji ni uzavrele makednske atmosfere;

"U Makedoniji sam na tribinama bio 1999. godine kada sam kao mladi reprezentativac gledao starije. Nije bilo baš nikakvih provokacija od strane Makedonaca. Osjećali smo se iznimno ugodno, doista nas nitko od Makedonaca nije ni pogledao krivo. No, zato je provokacija bio od nekih navijača koji su na tribinama sjedili u dresovima Crvene zvezde i Partizana. Čak me ni takva ratnička atmosfera nimalo ne straši. Ma, tko prođe Poljud, može mirno igrati bilo gdje. Atmosfera kao na Poljudu je neusporediva sa svim ostalima..." - uvjeren je.

D.R.
Foto: H.P
.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara