Pobjeda Cro Copa nad Herringom u sjeni hrvatskog TV skandala

Pobjeda Cro Copa nad Herringom u sjeni hrvatskog TV skandala

HRVATSKI borac Mirko "Cro Cop" Filipović pobijedio je na turniru Pride 26 u japanskoj Yokohami Amerikanca Heatha Herringa tehničkim nokautom u četvrtoj minuti prve runde.

Herring je protiv Filipovića isprobao low kick, što se pokazalo kobnim jer ga je u tom trenutku zadesio Cro Copov mid kick, nakon čega je Herring završio na podu.

Uslijedilo je desetak udaraca na podu i nakon svega tri minute i 17 sekundi borbe sudac je proglasio Filipovićevu pobjedu tehničkim nokautom.

Filipoviću je ovo bila sedma borba u "ultimate fightu".

Filipovićev trener i sparing partner Puljanin Mike Benčić poražen je u dvoboju sa Nizozemcem Alastairom Overeemom prekidom u 1. rundi.

Naprasno otkazan prijenos na Novoj

Ovaj susret, što se hrvatskih TV gledatelja tiče, ostaje u sjeni skandala oko TV prava. Nova TV danima je najavljivala prijenos borbe uživo, da bi najavljena borba nekoliko minuta prije planiranog početka prijenosa bez isprika bila skinuta s TV programa.

Prijenosa nije bilo, a snimku možete pogledati večeras u 21 sat i 10 minuta na trećem programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelji su ostali uskraćeni za prijenos zahvaljujući iznenadnoj odluci Cro Copa da potpiše za HTV. Cro Cop je zaprijetio da neće izići u ring u slučaju da Nova prenosi meč.

Borba za prava izazvana je sukobom Mirka Filipovića s bivšim menadžerom Orsatom Zovkom,
koji je držao prava prijenosa Ultimate fighta kroz tvrtku "Pride", koja je pak ugovorom povezana s Novom TV.

Mirko Filipović, koji je želio da njegove mečeve prenosi HTV, naposlijetku se uspio izboriti za ugovor kojim je postao vlasnik prava na prijenose svojih mečeva.

Bez obzira na to kakve razloge Cro Cop imao, ovakav arogantan potez vrhunskog hrvatskog borca nekorektan je prema brojnim obožavateljima u Hrvatskoj.

Otkazivanje prijenosa na Novoj bez ikakve obavijesti gledateljima neprofesionalizam je na kakav smo nažalost već navikli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara