Pobuna igrača Dinama zbog novčanih kazni

Pobuna igrača Dinama zbog novčanih kazni

KAPETAN Dinama Niko Kranjčar i njegov suigrač Jasmin Agić su u ime igrača Dinama zatražili razgovor s izvršnim dopredsjednikom Zdravkom Mamićem.

Razlog nezadovoljstvu igrača su dvije novčane kazne u iznosu od 10,000 eura po glavi, koje je Mamić "odrezao" igračima Dinama nakon poraza od Primorja i Zagreba.

Nakon utakmice s Primorjem novčanim iznosom od 10,000 eura kažnjeni su svi igrači, dok je nakon nedjeljnog poraza od Zagreba istom svotom kažnjeno 14 igrača, kao i trener Nenad Gračan.

Zbog te će dvije kazne Dinamo u ovoj sezoni morati isplatiti 400,000 eura manje igračima i treneru od predviđene cifre.

Kako piše Jutarnji list, Niko Kranjčar i Jasmin Agić su kao predstavnici igrača u utorak zatražili razgovor sa Zdravkom Mamićem. Do sastanka ipak nije došlo jer Mamić nije bio u klupskim prostorijama, pa je razgovor odgođen za srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agić je u razgovoru s novinarima "Jutarnjeg" naglasio kako igrači ne žele dovoditi odluku kluba u pitanje, te kako su svjesni da su kaznu zaslužili.

"Igramo nogomet iz ljubavi, ali i živimo od njega. Ima dečki koji su sada po deset ili dvadeset tisuća eura dužni unaprijed, a mi, koji smo od prije tu, dugo smo razdoblje bez novca. Ponavljam, nije nam cilj stvarati otpor niti smo ljuti, ali…" – pokušao je objasniti Agić razloge nezadovoljstva Dinamovih igrača, koji su bez sumnje najbolje plaćeni nogometaši u Hrvatskoj.

Agić je naglasio da u razgovoru s Mamićem žele čuti obrazloženje za drakonske kazne, te dati i saslušati prijedloge kako pokrenuti stanje u klubu prema naprijed.

"Ova se momčad ne zna dovoljno dobro nositi s pritiskom, a oko nje je stvorena abnormalna atmosfera. Trebamo samo malo mira i sve će se okrenuti." – zaključio je Agić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara